Cum alegem cele mai bune televizoare LED ieftine? Merită să cumpărăm un TV LED ieftin?

2
2097
cele mai bune televizoare LED ieftine

Ținând cont de oferta foarte variată de televizoare LED prezentă pe piață la ora actuală, alegerea unui TV potrivit pentru noi se poate dovedi, și nu de puține ori, problematică. Da, poți oricând să intri într-un magazin și să cumperi primul model care îți iese în cale, dar oare cât de reușită va fi în acest fel achiziția? Acesta este motivul pentru care trebuie să acordăm puțină atenție anumitor aspecte înainte de a scoate banii din buzunar.

Când vine vorba de alegerea unor televizoare LED ieftine lucrurile pot deveni și mai complicate, iar asta pentru că este foarte ușor să cumpărăm un model care să nu fie de o calitate foarte bună, ceea ce va duce la o experiență de vizionare destul de slabă. Ce este de făcut atunci? În rândurile de mai jos vom încerca să îți arătăm cum faci să îți îndrepți mereu atenția spre cele mai bune televizoare LED ieftine.

Cum aleg televizorul LED în funcție de diagonală?

Foarte multe persoane au tendința de a-și îndrepta atenția către cele mai mari televizoare (atunci când bugetul le permite acest lucru), neștiind că un televizor LED mare nu înseamnă neapărat că este capabil să ofere și o experiență cinematografică satisfăcătoare – asta dacă nu ținem cont și de alte aspecte, precum care este distanța dintre noi și televizor, respectiv cât de mare este camera în care amplasăm televizorul.

Chiar și atunci când vine vorba de niște televizoare LED ieftine există acest impuls de a ne arunca asupra celui mai mare model pe care ni-l permitem. Există însă și cea de-a doua categorie de persoane (din care fac parte în special cele trecute de prima tinerețe) care cred că cel mai bine este să aleagă un televizor mic, pentru că unul mare poate „strica ochii”. Și acest lucru este complet fals.

Cum alegem atunci un TV LED ieftin care să fie capabil să ne satisfacă cerințele? Diagonala noului tău televizor va fi aleasă ținând cont în principal de rezoluția pe care ecranul o poate afișa și de distanța la care noi ne vom afla de el. Mai jos poți vedea un tabel orientativ care să te ajute să alegi cel mai bun televizor LED ieftin pentru tine, din punct de vedere al dimensiunilor. Tine cont ca in cazul modelelor Ultra HD / 4K putem sta de două ori mai aproape decât ni se spune în tabelul de mai jos, care este valabil în special pentru televizoarele LED cu rezoluție HD Ready și Full HD.

alegere diagonala - televizoare led ieftine

Care este rezoluția recomandată pentru un TV LED?

Rezoluția reprezintă o măsură a clarității sau a gradului de detaliere a unei imagini digitale (după cum ne spune Wikipedia). În cazul televizoarelor noi avem de ales între trei tipuri de modele: cu rezoluție HD, Full HD și Ultra HD / 4K.

  • televizoare HD Ready – afișează imagini la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli sau de 1280 x 720 pixeli. Standardul respectat de acestea este 720p, iar ele sunt cele mai ieftine televizoare pe care le poți cumpăra în momentul de față.
  • televizoarele Full HD – afișează imagini la o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, standardul respectat de acestea fiind 1080p. Sunt cele mai numeroase în ofertele de televizoare ale magazinelor de la noi, iar prețurile sunt de nivel mediu în cele mai multe cazuri.
  • televizoarele Ultra HD 4K – aceste modele afișează imagini la o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli (2160p) și oferă cea mai bună calitate a imaginii, în special atunci când vorbim de televizoare cu diagonala mare.

Ce recomandăm noi? Să scoatem din discuție televizoarele HD Ready, chiar dacă sunt cele mai ieftine televizoare, iar asta pentru că modelele Full HD au prețuri destul de apropiate, oferind însă o calitate mult mai ridicată. Recomandăm de asemenea TV-urile Ultra HD, în special atunci când suntem în căutarea unui model cu diagonală mare.

Televizoare Full HD ieftine     Televizoare Ultra HD ieftine

Despre cele mai importante caracteristici ale ecranului

Printre caracteristicile cele mai importante ale unui televizor se numără tehnologia panoului, contrastul, rata de refresh și unghiurile de vizualizare, despre care am discutat mai detaliat în acest articol despre alegerea unui televizor LED, așadar vom trece fugitiv prin ele.

Începem cu tehnologia panoului (ecranului), iar aici lucrurile stau destul de simplu – majoritatea televizoarelor sunt LED-uri (prescurtare de la Light Emitting Diodes). LED-ul este, practic, un LCD care are ecranul luminat de niște diode LED. Așadar din punct de vedere al tehnologiei sunt destul de asemănătoare. Pe piață mai găsim și televizoare care vin cu ecran OLED (prescurtat de la Organic Light-Emitting Diode), însă nu vom discuta despre ele aici, iar asta pentru că acestea au prețuri ridicate, nefăcând așadar parte din categoria de televizoare ieftine.

În ceea ce privește rata de refresh (sau reîmprospătare) ne oferă indicii legate de claritatea mișcărilor de pe ecran. O rată de refresh mare este importantă în special atunci când urmărim competiții sportive sau filme de acțiune, deoarece este eliminat foarte mult efectul de blur care afectează în mod negativ experianța vizuală pe care o avem.

oferte la televizoare ieftine

Vezi OFERTA completa la televizoare LED ieftine!

Rata de refresh (dinamică) vine sub diferite denumiri, în funcție de producător, și anume Clear Motion Rate, Motionflow XR, Perfect Motion Rate sau Dynamic MCI. Nu recomandăm să vă ghidați neapărat după ele, iar asta pentru că vorbim de o rată de refresh dinamică, care are mai mult rolul de a ne entuziasma prin oferirea de numere mari, cu multe zerouri.

Contrastul este diferența dintre cel mai deschis și cel mai închis pixel de pe ecran. Este una dintre caracteristicile principale care trebuie avute în vedere la achiziționarea unui nou televizor LED, deoarece are un cuvânt greu de spus în calitatea imaginilor redate de ecranul acestuia. Cu cât contrastul este mai mare, cu atât imaginea va fi mai bună și mai „reală”, dar ai în vedere că aici este vorba de contrastul static (real al unui dispozitiv electronic), nu de cel dinamic (de care se folosesc mulți producători de televizoare ca strategie de marketing, amețindu-ne cu rate de contrast foarte mari).

În ceea ce privește unghiul de vizualizare, este de preferat ca acesta să fie unul cât mai larg, în special atunci când la televizor se vor uita mai multe persoane în același timp. Acest lucru ne asigură de faptul că și atunci când vom privi mai din unghi calitatea imaginii nu va avea de suferit (sau cel puțin nu va avea de suferit foarte mult).

Smart TV sau televizor LED ieftin simplu?

Aici alegerea este una pur subiectivă. Până la urmă doar tu știi care îți sunt prioritățile și ce vrei să faci cu televizorul. Dacă știi că noul televizor îl vei folosi mai mult pentru a te uita la emisiunile preferate, filme sau seriale, nu prea se justifică cumpărarea unui Smart TV (mai ales că un Smart TV ieftin va oferi o experiență de utilizare nu foarte fluidă, existând șanse să ne lovim de lag).

Smart TV ieftin

Vezi cele mai ieftine televizoare Smart!

Toate televizoarele vin la pachet cu un player multimedia integrat, așadar poți foarte ușor să conectezi un stick USB sau un hard disk extern la acesta și să ai acces la întreaga ta colecție de fotografii, filme și seriale.

În cazul în care vrei să mai navighezi pe internet din când în când, să intri pe rețelele de socializare, să mai citești un email sau o știre, atunci trebuie să îți cumperi un Smart TV. Acest lucru este valabil și dacă vrei să urmărești filme și seriale online, prin intermediul unor servicii precum Netflix sau HBO GO.

Ce conectivitate oferă cel mai bun televizor LED ieftin?

Noi recomand ca un televizor LED ieftin să ofere o conectivitate de bază, din care să nu lipsească porturi / mufe precum HDMI (cel puțin două porturi), USB, Euro-SCART, VGA sau RJ45 (acesta din urmă în cazul modelelor SMART, pentru a avea conexiune la internet).

Nu trebuie să uităm nici de tunerul digital DVB-C, esențial dacă vrem să ne bucurăm de televiziunea digitală fără a avea nevoie de un decodor extern. Alături de acest tuner, încearcă să ai învedere și prezența unui slot CI+, care ne va permite să avem acces și la canalele digitale & HD codate, care nu se află în pachetul de bază.

Câteva sfaturi de final pentru alegerea unor televizoare ieftine LED

În ultima perioadă televizoarele au început să fie din ce în ce mai accesibile ca preț, inclusiv cele mai „bine dotate”, iar asta reprezintă un lucru bun pentru cei cu un buget limitat. După cum s-a putut observa în rândurile acestui articol, am încercat să îl scriem cât mai simplu și fără a intra în multe detalii inutile, ci doar în cele necesare pentru a avea o bază.

cele mai bune televizoare led ieftine

Atunci când alegi un nou TV (mai ales atunci când vine vorba de televizoare LED ieftine) ai în vedere faptul că nu dispui de o libertate de alegere foarte mare. Așadar încearcă să te gândești bine înainte de ce ai nevoie și de ce nu. Dacă, să zicem, ai un buget de 1.500 lei, în acești bani poți să îți cumperi chiar un Smart TV, dar în această situație vor fi făcute niște compromisuri. Dacă știi că nu ai nevoie de funcțiile inteligente ale unui astfel de televizor și vei opta pe unul care nu le are, atunci te poți alege cu un televizor capabil să îți ofere o experiență cinematografică de o calitatea mult mai bună.

Nu am vorbit în articol despre televizoare 3D ieftine, iar asta pentru că ele nu prea mai sunt prezente pe piață. Încet încep să dispară din oferta magazinelor, iar asta pentru că pur și simplu nu mai prezintă nici un interes. Mai jos poți vedea câteva oferte de televizoare LED ieftine care merită atenția ta.

OFERTĂ televizoare LED ieftine

Mai jos îți prezentăm câteva recomandări de televizoare LED ieftine, cu un bun raport calitate / preț:

Samsung 32J5000

Samsung 32J5000

  • Non Smart TV
  • Rezoluție Full HD
  • Diagonale: 80 cm
  • DVB-T, DVB-C, 2 x HDMI, 1 x USB
  • slot CI+
  • ieșire sunet: 2 x 5 W

Cumpără de la eMAG

 

LG 32LH530V

LG 32LH530V

  • Non Smart TV
  • Rezoluție Full HD
  • Diagonale: 80 cm
  • DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, 2 x HDMI, 1 x USB
  • slot CI+
  • ieșire sunet: 2 x 10 W

Cumpără de la eMAG

 

Philips 32PHT4201/12

Philips 32PHT4201/12

  • Non Smart TV
  • Rezoluție HD
  • Diagonale: 80 cm
  • DVB-C DVB-T DVB-T2, 2 x HDMI, 1 x USB
  • slot CI+
  • ieșire sunet: 16 W

Cumpără de la eMAG

 

LG 43LH500T

LG 43LH500T

  • Non Smart TV
  • Rezoluție Full HD
  • Diagonale: 80 / 108 cm
  • DVB-T2 DVB-C, 2 x HDMI, 1 x USB
  • slot CI+
  • ieșire sunet: 2 x 10 W

Cumpără de la eMAG

 

LG 32LH6047

LG 32LH6047

  • Smart TV
  • Rezoluție Full HD
  • Diagonale: 80 / 108 / 123 / 139 cm
  • DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, 3 x HDMI, 2 x USB
  • slot CI+
  • ieșire sunet: 2 x 20 W

Cumpără de la eMAG

 

Samsung 32K5502

Samsung 32K5502

  • Smart TV
  • Rezoluție Full HD
  • Diagonale: 80 / 101 / 123 / 138 cm
  • DVB-T, DVB-C, 3 x HDMI, 2 x USB
  • slot CI+
  • ieșire sunet: 2 x 10 W

Cumpără de la eMAG

 

Star-Light 49DM5000

Star-Light 49DM5000

  • Non Smart TV
  • Rezoluție Full HD
  • Diagonale: 124 / 127 / 140 cm
  • DVB-T/C, 2 x HDMI, 1 x USB
  • slot CI+
  • ieșire audio: 2 x 8 W

Cumpără de la eMAG

Articolul precedentOnePlus 5 – tot ce trebuie să știi despre noul smartphone al companiei și disponibilitatea sa în România
Articolul următorUlefone Gemini Pro – smartphone cu procesor deca-core MediaTek Helio X27, 4 GB RAM și cameră foto duală

2 COMENTARII

  1. Buna. Pentru un televizor mic de bucatarie este buna rezolutia hd ready? Am gasi unul la un pret bun si parca nu as fi tentata sa dau multi bani pentru un televizor de bucatarie la care m-as uita ocazional oricum.

    • Buna! Fiind un televizor de bucatarie presupun ca diagonala sa este una mica, asadar calitatea imaginii nu ar trebui sa aiba foarte mult de suferit din cauza rezolutiei HD. Deci da, este buna rezolutia in cazul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.