Cum alegi cea mai bună mătură electrică pentru nevoile tale

2
4775
cea mai bună mătură electrică

Atunci când ne mutăm în casă nouă, printre primele electrocasnice pe care le cumpărăm sunt cele care ne ajută să întreținem curățenia, iar oferta variată existentă pe piață ne permite să avem mereu la îndemănâ cel mai potrivit aparat pentru nevoile pe care noi le avem. Ai nevoie doar de puțină atenție și minime cunoștințe care să te ajute să iei cea mai bună decizie, iar noi suntem aici pentru a te ajuta.

În acest an ne-am propus să începem să dăm drumul la o serie de articole care va purta numele de „Ghidul cumpărătorului”, articole care vor avea rolul să te ajute să cumperi inspirat produsele de care tu ai nevoie. Această serie va însuma la final, după calculele noastre, peste 200 de articole cu informații utile. Rămâi așadar alături de noi și o să afli cu siguranță în fiecare zi ceva nou, de care te vei folosi la un moment dat.

Astăzi îți vom prezenta modul de alegere al unei mături electrice, ea fiind un aparat care se poate dovedi foarte util în obținerea și menținerea curățeniei în interiorul locuinței ori în exteriorul ei. Interesant este faptul că, atunci când vine vorba de curățenie, celor mai mulți le zboară gândul la aspirator, mop sau o mătură clasică, nicidecum la o mătură electrică. Credem că asta se datorează obișnuinței, reticenței de a apela la ceva „nou” (cu ghilimele pentru că nu este chiar o noutate pe piață mătura electrică).

Mătură electrică

De ce ai alege o mătură electrica?

Pe buzele multor cumpărători stă următoarea întrebare: „Care sunt motivele pentru care mi-aș cumpăra o mătură electrică, în condițiile în care am deja un aspirator?”. Este o întrebare cât se poate de normală, deoarece ne dorim ca întotdeauna să cumpărăm doar lucrurile de care într-adevăr avem nevoie. Așadar, de ce ai alege una?

O mătură electrică reprezintă o alternativă excelentă la clasicul aspirator atunci când avem nevoie de o soluție rapidă de curățare a mizeriei care se poate creea într-o anumită încăpere. Acest aparat este unul ușor de manevrat, precum și nu foarte zgomotos, putând fi folosit chiar și la ore destul de târzii din noapte (în cazul în care stai la bloc asta poate reprezenta un avantaj).

Așadar, ori de câte ori ai nevoie poți folosi mătura electrică pentru a menține mult mai ușor curățenia, fără a mai fi necesar să scoți aspiratorul greoi și destul de zgomotos. Trebuie spus că dacă deții o casă mare și ai în plan să folosești mătura electrică să o cureți în întregime atunci află că mai bine îți îndrepți atenția spre un aspirator bun și puternic, deoarece el este mult mai adecvat pentru astfel de sarcini. Subiectul acestui articol se descurcă cel mai bine pe partea de menținere și mici retușuri la nevoie, nicidecum pentru a fi pus la „muncă grea”.

Cum alegi cea mai bună mătură electrică pentru tine

Având la dispoziție o ofertă atât de variată de produse, este destul de dificil să îți dai seama care este cea mai bună mătură electrică pentru nevoile tale, de care să te poți folosi cât mai des, astfel încât să îți demonstreze că își merită banii. Tocmai din acest motiv o să îți vorbim puțin despre acele caracteristici la care trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm o mătură electirică.

1. Tipul de mătură electrică de care ai nevoie

Aici ai de ales între mături electrice de interior și mături electrice de exterior, în funcție de nevoile tale. Modelul pentru interior este perfect pentru a te ajuta să întreții curățenia în locuința ta cu un minim de efort, prin alungarea prafului, a firimiturilor părului de animale și așa mai departe. Multe dintre modelele care fac parte din această categorie pot fi folosite pentru toate tipurile de suprafețe și sunt, de obicei, mai silențioase decât aspiratoarele.

mătură electrică pentru interior

Modelul pentru exterior este potrivit atunci când ai nevoie de ajutor în curățarea pavajelor, a aleilor, trotuarelor ori a alotr tipuri de suprafețe din exteriorul casei. În mod normal aceste tipuri de mături electrice sunt mai puternice și au prețuri mai ridicate. Dacă nu ai de gând să o folosești pentru o suprafața exterioară mai extinsă, considerăm că nu are rost să îți cumperi așa ceva.

2. Alimentare

În ceea ce privește alimentarea, aici află că ai de optat între modele cu acumulator, respectiv modele alimentate prin cablul conectat la rețeaua electrică. În mod normal, cei mai mulți optează pentru o mătură electrică cu acumulator, iar asta pentru că oferă mai multă libertate de mișcare, ceea ce contează foarte mult, în opinia noastră.

Atunci când vine vorba de măturile electrice alimentate prin cablul conectat la rețeaua electrică trebuie reținut faptul că ele au, de obicei, o putere mai mare, însă acest avantaj este umbrit rapid de faptul că ni se limitează destul de mult libertatea de mișcare, mai ales dacă acel cablu nu este chiar unul foarte lung.

Mătură electrică cu acumulator

Recomandăm mătura electrică cu acumulator

Din moment ce un astfel de aparat îl vei folosi pentru a putea curăța rapid diferite tipuri de murdării, pentru a menține curățenia mai ușor și fără gălăgia și bătaia de cap pe care o presupune un aspirator clasic, noi recomandăm să se opteze pentru modelul cu acumulator. Cel puțin în opinia noastră sunt mult mai bune pentru scopul principal al unui astfel de aparat.

Trebuie să ai în vedere însă un lucru, și anume să ai grijă să alegi un model de mătura electrică cu acumulator care poate să ofere o autonomie cât mai ridicată. În prezent, majoritatea sunt capabile să funcționeze între 30 și 45 de minute între încărcări, modelele mai scumpe ajungând chiar și la o oră. Timpul de încărcare este bine să fie unul cât mai mic, dar în mod normal tot va trebui să lași mătura electrică la încărcat peste noapte.

3. Perii

Legat de perii, aici precizăm că ele pot fi confecționate din plastic, latex sau cauciuc. Fiecare tip de perie în parte este recomandată pentru un anumit tip de suprafața, așadar o să te gândești bine, înainte de a cumpăra un anumit model, care vor fi situațiile cele mai dese în care îl vei folosi.

perii mătură electrică

De exemplu, pentru o mocheta mai rigida, linoeum, parchet sau gresie, cel mai bine îți îndrepți atenția spre mătura electrică cu perii din plastic. Nu este chiar una dintre cele mai eficiente, dar își face treaba suficient de bine. În cazul în care avem nevoie de o „forță” mai mare, astfel încât să scoatem și murdăria foarte granulată, atunci cea mai potrivită este cea cu perii din cauciuc.

4. Design / ușurință în utilizare

După cum am repetat deja de câteva ori pe parcursul acestui articol, o mătură electrică este, în mod normal, mult mai ușor de manevrat decât un aspirator și putem curăța chiar și în zone mai greu accesibile, fără a fi nevoiți să mutăm diferite obiecte. Ușurința în utilizare a unei mături electrice este importantă, deoarece e ideal să o poți folosi imediat, ori de câte ori ai nevoie.

Sunt multe persoane care vor achiziționa un astfel de aparat doar pentru a putea curăța mult mai repede părul de animale, în timp ce altele vor unul pentru parchetul din lemn masiv. Sunt mături electrice create special pentru fiecare tip de utilizare în parte, așa că fii atent la modelul pe care tu ai pus ochii, pentru a-ți da seama dacă este ceea ce tu ai nevoie.

5. Caracteristici suplimentare

Sunt și câteva caracteristici speciale pe care le pot avea unele mături electrice și pe care este bine să le luăm în considerare, deoarece ele ne pot ușura puțin munca. De exemplu, un anumit model poate să fie folosit doar pentru suprafețele dure, doar pentru mochete sau pentru toate tipurile de suprafete.

Mătură electrică - rezervor pentru mizerie

Este de preferat prezența unui rezervor pentru mizerie ușor de demontat, iar accesoriile pe care le primim la pachet cu anumite modele pot reprezenta de asemenea un criteriu de luat în considerare înainte de a scoate banii din buzunar pentru o anumită mătură electrică. Nu trebuie să uităm nici de brand, care poate juca un rol important în calitatea pe care o poate oferi mătura electrică produsă de acesta.

Top 3 cele mai bune mături electrice

După cum spuneam, piața de mături electrice este una destul de variată, iar asta face să fie puțin mai dificilă alegerea unui anumit model, care să fie potrivit pentru nevoile noastre și în același timp să aibă și un preț accesibil. din acest motiv îți vom prezenta mai jos trei modele pe care noi le recomandăm, ele reușind să fie suficient de accesibile chiar și pentru persoanele cu un buget foarte mic. Așteptăm și recomandări de la voi, în secțiunea de comentarii. 🙂

1. Mătură electrică rotativă Sweeper

Mătură electrică rotativă Sweeper

Specificații:

 • perie rotativă 360°
 • 4 perii rotative pentru 4 unghiuri diferite
 • 220~240V – AC 60 Hz
 • acumulator reîncărcabil 7,2V
 • autonomie acumulator – până la 45 de minute
 • perfectă pentru gresie, linoleum, carpete, parchet
 • material: aluminiu / greutate: 250 de grame

Cumpără de la eMAG

2. Mătură electrică Leifheit Power Delta Professional

Mătură electrică Leifheit Power Delta Professional

Specificații:

 • cuplaj mobil la 360 de grade
 • lățime măturată: 33 de centimetri
 • 5 perii speciale supra
 • autonomie acumulator – până la 60 de minute
 • perfectă pentru a fi utilizată în interior
 • greutate: 0.8 kilograme
 • rezervor pentru mizerie ușor de demontat

Cumpără de la eMAG

3. Mătură electrică cu acumulator Karcher K 55 Pet Plus

Mătură electrică cu acumulator Karcher K 55 Pet Plus

Specificații:

 • lățime măturată: 30 de centimetri
 • tensiune: 4.8V
 • autonomie acumulator – până la 30 de minute
 • capacitate colectare: 0.5 litri
 • ideală pentru curățarea intermediară a covoarelor și suprafețelor dure
 • greutate: 2 kilograme

Cumpără de la eMAG

2 COMENTARII

  • din pacate eu nu reusesc sa o gasesc mai ieftin de 100 lei 🙁 sa mai astept sau mai bine mai bun ceva bani si cumpar un model mai performant? chiar esti atat de multumita de ea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here