Xiaomi Mi Notebook Air, primul laptop din portofoliul companiei – rivalizează direct cu MacBook Air

0
19041
Xiaomi Mi Notebook Air

Ieri chinezii de la Xiaomi au prezentat primul laptop din portofoliu, Xiaomi Mi Notebook Air dorindu-se a fi un competitor direct al modelului MacBook Air, lucru care reiese nu doar din denumire, ci și din prezentarea făcută de companie.

În cadrul evenimentului de ieri, pe lângă Xiaomi Mi Notebook Air a fost prezentat și smartphone-ul Xiaomi Redmi Pro, despre care am vorbit mai multe într-un articol separat. Noul laptop vine în două versiuni, una având un display de 12.5 inch, în timp ce cealaltă dispune de un display de 13.3 inch, modelul din urmă având și configurația cea mai puternică dintre cele două.

Xiaomi Mi Notebook Air cu display de 12.5 inch

Acesta este construit în întregime din metal și are o grosime de doar 12.9 mm, cântărind puțin peste 1 kilogram. După cum se poate observa în imagini, marginile ecranului sunt foarte subțiri, iar în ceea ce privește rezoluția afișată de acesta, vorbim de una Full HD, de 1920 x 1080 pixeli.

Xiaomi Mi Notebook Air

Ansamblul hardware este format din procesorul Intel Core M3 6Y30 tactat la 2.2 GHz, Intel HD515 pentru partea de grafică și 4 GB memorie RAM. Este prezent un SSD de 128 GB și avem posibilitatea de a adăuga încă un SSD.

În ceea ce privește partea de conectivitate, aici întâlnim WiFi 802.11ac 2×2 (2.4 GHz & 5 GHz), Bluetooth 4.1, un port USB 3.0, un port HDMI și unul USB Type-C, jack de 3.5 mm și difuzoare duale AKG de 1W cu tehnologia Dolby Audio. Bateria este una de 37Wh, care promite o autonomie de până la 11.5 ore, iar lista cu specificații este completată de un webcam de 1 Megapixel și sistemul de operare Windows 10.

Xiaomi Mi Notebook Air cu display de 13.3 inch

După cum spuneam la început, această versiune vine cu cea mai puternică configurație dintre cele două, fiind prezent un procesor Intel Core i5 6200U care poate atinge o frecvență de 2.7 GHz, placă video NVIDIA Gefore GT 940MX de 1 GB GDDR5 și o memorie RAM de 8 GB. Pentru stocare pune la dispoziție un SSD de 256 GB, precum și posibilitatea de a mai adăuga unul.

Xiaomi Mi Notebook Air

Display-ul de 13.3 inch afișează o rezoluție Full HD, iar opțiunile de conectivitate sunt aceleași cu cele ale versiunii anterioare, cu precizarea că avem 2 porturi USB 3.0, în loc de unul singur. Xiaomi Mi Notebook Air are o grosime de 14.8 mm și cântărește 1.28 kilograme, iar bateria de 40Wh promite o autonomie de până la 9.5 ore.

Cele două noi laptopuri Xiaomi Mi Notebook Air vor fi disponibile în China începând cu data de 2 August, urmând ca mai apoi să ajungă și pe alte piețe. În ceea ce privește prețurile, modelul de 13.3 inch ca costa 749 dolari, în timp ce modelul de 12.5 inch costă 524 dolari.

Xiaomi Mi Notebook Air

Sursa: mi.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here