Vernee Apollo Lite este disponibil la precomandă de câteva săptămâni deja, iar acesta a reușit să impresioneze încă de la început prin pachetul hardware oferit, raportat la prețul la care este comercializat.
Am mai vorbit despre aceasta companie în trecut, atunci când am anunțat lansarea lui Vernee Thor, putându-se observa cum cei de la Vernee merg pe rețeta practicării unor prețuri excelente, la care primim și un ansamblu hardware deloc de neglijat. Desigur, trebuie văzut și cât de bine se descurcă pe partea de software, cea pe care eu o consider ca reprezentând una dintre principalele aspecte care trebuie avute în vedere înainte de a achiziționa un telefon.
Care sunt specificațiile lui Vernee Apollo Lite?
Acestea fiind spuse, ce are de oferit smartphone-ul Vernee Apollo Lite? Trebuie remarcat faptul că, deși modelul este unul „Lite” potrivit denumirii, acest lucru nu se observă deloc în dotările sale. Telefonul vine cu Android 6.0 Marshmallow preinstalat, iar display-ul de 5.5″ este unul IGZO de la Sharp, cu sticlă curbată 2.5D și care afișează o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixel.
Dispune de 4 GB memorie RAM, iar procesorul este un MediaTek Helio X20 (MTK6797) de tip deca-core, cu Mali-T880 pentru partea de grafică. Primim un spațiu de stocare de 32 GB, iar acesta poate fi extins prin intermediul unui card microSD de până la 128 GB.
Pe partea din spate a lui Vernee Apollo Lite găsim o cameră foto de 16 Megapixeli, cu deschidere f/2.0, senzor Samsung S5K3P3, bliț LED dual-tone, autofocus și capabilitatea de a filma la rezoluție 4K, iar tot pe spatele telefonului găsim și senzorul de amprentă. De cealalată parte este prezent un senzor Samsung S5K5E2 de 5 Megapixeli pentru fotografii de tip selfie și apeluri video.
În ceea ce privește opțiunile de conectivitate, aici întâlnim 4G LTE Cat.6 (cu viteze în download de până la 300 Mbps și până la 50 Mbps în upload), WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, un port USB Type-C, jack audio de 3.5 mm și suport dual-SIM. Bateria din dotare este una cu de 3.180 mAh (cu tehnologie de încărcare rapidă), iar dimensiunile sale sunt de 152 x 76.2 x 8.9 mm, având o greutate de 176 de grame.
De ce l-aș cumpăra eu?
Pentru că oferă suficient de multă putere pentru a putea rula orice aplicație din Google Play Store fără prea multe probleme, grație procesorului, dar și memoriei de 4 GB RAM (care va permite și trecerea de la o aplicație la alta fără a ne lovi de lag). Prezența portului USB Type-C reprezintă de asemenea un plus, iar același lucru este valabil și în cazul sistemului de operare care vine în stadiu nativ, fără a-i fi adusa vreo modificare. Design-ul este, după cum se poate observa în imagini, unul elegant, carcasa fiind una fabricată din aluminiu.
Toate aceste motive sunt, desigur, unele care reies din ceea ce se poate vedea pe hârtie, rămânând să vedem pe viitor, în cazul unui eventual review, dacă într-adevăr reușește să impresioneze. Prețul reprezintă cu siguranță cel mai mare avantaj al acestuia, pentru achiziționarea sa fiind nevoiți să scoatem din buzunar suma de 229 dolari (aproximativ 915 lei), la care se vor adăuga TVA și taxe vamale, dar fără a-l face mai puțin atractiv din acest punct de vedere.
Se pare ca a aparut pana la urma si modelul Apollo in cadrul GITEX 2016 Exhibition, vine cu display 2K si camera Sony de 21 mp