Shinecon 3D VR Review – ochelari de realitate virtuală compatibili cu smartphone-urile cu diagonala de 3.5 – 6″

0
1041
Ochelari VR Shinecon 3D VR

Ochelarii de realitate virtuală au început să fie destul de căutați și la noi în țară, motiv pentru care am hotărât ca astăzi să prezint review-ul lui Shinecon 3D VR, pe care am avut ocazia să îl folosesc timp de o săptămână.

Shinecon 3D VR sunt niște ochelari VR care au un preț accesibil, ei fiind disponibili pe alb sau pe negru, în funcție de preferințe. Pe lângă aceștia, în cutie am mai găsit instrucțiunile de folosire și o lavetă din microfibră pentru ștergerea lentilelor.

Construcție & Design VR Shinecon 3D VR?

După cum se poate observa din imagini, design-ul pe care îl adoptă aceștia este unul standard, ca să spun așa, iar ei sunt confecționați în întregime din plastic. Partea care vine în contact cu fața celui care îi poartă este una confecționată dintr-un material moale, exteriorul fiind din imitație de piele, iar acest lucru îi face să fie foarte confortabili chiar și atunci când îi utilizăm pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ochelari VR Shinecon 3D VR - capac frontal, introducere telefon

Ochelarii de realitate virtuală Shinecon 3D VR sunt compatibili cu toate smartphone-urile care au diagonala de 3.5 – 6 inch și a căror dimensiuni maxime nu depășesc 154 mm în lungime și 82 mm în lățime, fiind de asemenea necesară și prezența unui senzor giroscop pentru a putea profita la maxim de experiența VR. Introducerea telefonului în ochelari se face foarte ușor și rapid, iar acesta este bine protejat în interior.

Shinecon 3D VR - partea frontală

Pe partea frontală se află capacul detașabil pentru o mai bună circulație a aerului, astfel încât să se realizeze o răcire mai eficientă a telefonului în timpul folosirii lui (în cazul meu telefonul – un LG G3 – s-a încălzit foarte mult, fiind practic obligat să înlătur capacul respectiv). Tot acesta mai are și rolul de a permite folosirea funcției AR (de realitate augmentată). Lateral se află și decupajele care ne permit folosirea porturilor telefonului (de exemplu pentru a conecta căștile).

Cât de confortabili sunt ochelarii VR Shinecon 3D VR?

Nu pot spune că i-am folosit pentru perioade foarte lungi de timp (cel mai mult cred că a fost de 30-40 de minute) poate și din cauză că nu există încă un conținut foarte bogat care să îi pună în valoare. Precizez că pe întreaga durată în care m-am „jucat” cu ei au fost destul de comozi, greutatea nefiind una foarte mare, iar aceștia potrivindu-se bine pe față.

Ochelari VR Shinecon 3D VR (2)

Ochelarii VR permit reglarea focalizării, deci a distanței dintre telefon și lentile, precum și reglarea distanței dintre lentile, ei putând fi folosiți fără probleme chiar și de cei care poartă ochelari de vedere (ca și mine – nu am întâmpinat nicio problemă în a-i folosi fără sau cu ochelari de vedere – în cel din urmă caz devenind totuși puțin incomozi, dar oricum nu am simțit nevoia să îi port, imaginile fiind clare și fără ei).

Ce nu mi-a plăcut?

Un lucru destul de deranjant în cazul ochelarilor Shinecon 3D VR îl reprezintă faptul că ei nu au integrat niciun „buton de acțiune” sau o oricare altă modalitate de a interacționa cu smartphone-ul, făcând în acest fel imposibilă jucarea multor jocuri din Google Play. Așadar, în cazul în care ne dorim să ne putem bucura și de anumite jocuri care să pună în valoare această tehnologie, vom fi nevoiți să achiziționăm separat o telecomandă bluetooth.

Concluzii

Shinecon 3D VR sunt niște ochelari de realitate virtuală care au reușit să mă convingă, în linii mari, că merită cumpărați, singurul minus fiind cel precizat anterior. Dacă reușiți să treceți peste el (până la urmă respectiva telecomandă bluetooth poate fi achiziționată separat – presupunând totuși un cost suplimentar) atunci nu ar trebui să reprezinte nicio problemă.

Acestea fiind spuse, nu îmi mai rămâne decât să precizez că Shinecon 3D VR pot fi achiziționați de la GSMnet.ro (care mi-au oferit posibilitatea de a-i testa), la un preț de 129 lei.

Articolul precedentBeeWi BBH300-A1 Review – căști bluetooth care livrează un sunet de calitate, redând fidel notele joase și înalte
Articolul următorSamsung Galaxy J Max – phablet cu ecran de 7 inch și specificații destul de modeste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.