Review Remax CX-01: o cameră video auto ieftină care filmează Full HD

0
383

Remax CX-01 este o cameră video auto destul de ieftină, care se dovedește a fi mai mult decât utilă atunci când petrecem o bună perioadă de timp în trafic.

Am primit-o în teste de la GSMnet, iar timp de o săptămână am putut să îmi fac o impresie mai mult decât completă, deoarece am avut ocazia să mă folosesc de ea atât în condiții meteo excelente, cât și pe ploaie, iar concluziile la care am ajuns o să le puteți vedea în cadrul acestui review.

Am observat că în ultima perioadă camerele video auto au început să fie din ce în ce mai căutate și la noi în țară, mai ales că nu de puține ori reușește să își dovedească utilitatea (cred că fiecare dintre noi a fost cel puțin o dată martor la anumite încălcări ale regulilor de circulație sau accidente, moment în care am fi vrut să avem filmată situația respectivă).

Care sunt specificațiile lui Remax CX-01?

O să încep acest review al lui Remax CX-01 prin prezentarea pe scurt a principalelor specificații ale camerei video auto. Așadar, ce primim la acest preț?

Modelul de față dispune de un display LCD cu diagonala de 2.7 inch, care poate afișa o rezoluție de 960 x 240 pixeli, și pune la dispoziție pe partea de conectivitate porturile HDMI și microUSB. În ceea ce privește rezoluția la care este capabilă să filmeze, este vorba de Full HD (1920 x 1080 pixeli), HD (1280 x 720 pixeli) și 480p (854 x 480 pixeli), numărul de cadre pe secundă fiind de 30 fps în cazul filmării la 1080p, respectiv 120 fps la 720p.

Remax CX-01 - Review - Design

Unghiul de captură este unul larg, de 170 de grade, iar Remax CX-01 realizează clipurile video în format .AVI, existând de asemenea posibilitatea de a face fotografii, la rezoluții de 12, 10, 8, 5, 3 sau 1.3 Megapixeli. Pentru stocare se poate utiliza un card microSD de până la 32 GB, iar bateria are o capacitate de 500 mAh.

Legat de baterie, precizez că o cameră video auto nu prea are nevoie de una sau de o autonomie grozavă, dat fiind faptul că oricum o vei folosi conectată la priza mașinii, dar și pentru că vara, când e foarte cald afară, există riscul ca bateria să se încălzească excesiv. Este utilă totuși în anumite situații, ca de exemplu atunci când este activat Park Mode.

Ce găsim în cutie?

Sincer, nu m-aș fi așteptat ca pachetul să fie unul atât de voluminos, atât de complex, reușind să lase impresia că ar fi vorba de un produs premium, nu unul ieftin, care are un preț accesibil. Acest lucru îl puteți vedea în imaginile de mai jos. Practic avem cutia principală, în care se găsesc alte cutii, una pentru camera video auto, iar cealaltă pentru accesoriile acesteia.

Remax CX-01 - Review - cutie (2)

Remax CX-01 - Review - continut cutie

În pachet se află, așadar, pe lângă camera video auto Remax CX-01 și cablul microUSB – USB care are o lungime de aproximativ trei metri (nu l-am măsurat, dar pe acolo bate), un încărcător auto care are două ieșiri USB (una este de 2.1 A, iar cealaltă este de 1.0 A) și, bineînțeles, suportul pentru parbriz. Tot aici mai găsim și un șervețel de microfibră, pentru curățarea obiectivului.

Remax CX-01 - Review - continut cutie

După cum se poate observa, primim un pachet complex din toate punctele de vedere, care nu lasă să se vadă că în interior vom găsi un produs de buget.

Cum mi se pare design-ul lui Remax CX-01?

Pot spune că am rămas plăcut surprins când am văzut cum arată Remax CX-01, aceasta având un design cât se poate de elegant, precum și o construcție solidă (sau cel puțin mie așa mi-a lăsat impresia). Pentru categoria sa de preț nu am ce să îi reproșez la acest capitol, ba chiar din contră.

Remax CX-01 - Review - Design

Remax CX-01 are niște dimensiuni destul de compacte, fiind de asemenea și subțire, dar asta dacă nu luăm în considerare obiectivul care iese destul de mult în afara, după cum se poate vedea și în imagine. Pe partea lateral dreapta găsim porturile HDMI și microUSB, precum și slotul pentru un card microSD de până la 32 GB. În partea de sus se află butonul de Power și locașul unde prindem suportul de parbriz. Mai găsim de asemenea încorporat un microfon pe lateral stânga, respectiv un difuzor situat în partea din față.

Cât de ușor se montează pe parbriz?

Montarea pe parbriz se realizează foarte ușor, suportul fiind introdus în partea de sus a camerei, acolo unde se află o montură rezistentă, care cu greu va lăsa camera video auto să iasă afară. Ventuza este și ea una care se prinde foarte bine de parbriz, neexistând riscul ca aceasta să se desprindă, mai ales atunci când drumul nu este chiar unul foarte lin.

Remax CX-01 - Review (1)

După ce a fost montată camera video auto Remax CX-01 pe parbriz, se introduce cablul microUSB – USB în acesta, după care introducem încărcătorul auto în priza mașinii, iar în momentul în care aceasta va primi curent filmarea va porni în mod automat. Cablul de alimentare fiind unul atât de lung cu siguranță nu te va deranja foarte tare, existând destul de multe moduri în care îl poți „ascunde”.

Ce funcții ne oferă Remax CX-01?

Aici prea multe lucruri nu sunt de spus, deoarece primim practic funcțiile de bază pentru o cameră video auto, plus câteva opțiuni mai interesante, care sunt binevenite.

După cum am precizat chiar de la începutul acestui review, putem alege ca filmarea să se realizeze la o rezoluție 1080p, 720p sau 480p. Putem seta ca Remax CX-01 să filmeze până ce întreg spațiul de pe cardul microSD este ocupat ori putem opta pentru filmarea în buclă, de 3, 5 sau 10 minute.

Remax CX-01 - Review - Meniu

Printre setări se mai numără și cele care ne permit să umblăm la expunere, să activăm G-Senzor (low, medium și high) pentru înregistrarea automată în caz de accident, să alegem ca filmarea să includă și sunet sau nu, activarea Park Mode (în momentul în care se detectează o mișcare Remax CX-01 va începe să filmeze automat), iar lista poate continua.

Cât de bine se descurcă pe partea de Foto/Video?

Ținând cont de faptul că Remax CX-01 este o cameră video auto ieftină, pot spune că am fost mulțumit de rezultatul oferit, chiar dacă nivel de detalii nu este unul care să se ridice la nivelul rezoluției Full HD. Sincer, am impresia că rezoluția nu este defapt una 1080p, ci se ajunge la aceasta prin software-ul care stă la baza camerei. Altfel nu îmi explic de ce îmi lasă impresia că ar fi vorba mai degrabă de un 720p, nicidecum 1080p.

Pot spune că am fost puțin „norocos” atunci când am avut ocazia să testez camera video auto Remax CX-01 pentru review, deoarece am prins o vreme nu foarte prietenoasă, iar în acest fel am avut ocazia să o testez și în condiții meteorologice nu foarte favorabile (cu toții știm că atunci când afară este frumos, iar luminozitatea este ideală, aproape orice smartphone, cameră video auto, foto și așa mai departe oferă rezultate bune spre excelente, situația schimbându-se pe timp de noapte sau în condiții de luminozitate mai slabă).

Puteți vedea mai jos o filmare realizată la rezoluție Full HD cu Remax CX-01:

Vouă cum vi se pare că filmează Remax CX-01? Deși se putea mai bine, pot spune că dacă ne raportăm la preț rezultatul este unul decent, dar aștept și opinia voastră, poate mă înșel. Dacă filmarea de mai sus, realizată pe timp de zi, este una decentă situația se schimbă pe timp de noapte, atunci când nu pot spune că ne ajută foarte mult.

Mai precizez că Remax CX-01 oferă și posibilitatea de a realiza fotografii, dar calitatea lor este cu siguranță una deloc bună, chiar și atunci când este setată la 12 Megapixeli. Oricum, nu vor fi foarte multe situațiile în care vei simți nevoia să realizezi fotografii cu aceasta.

Concluzii finale despre Remax CX-01

O să inchei acest review al lui Remax CX-01 spunând că avem în față o cameră video auto ieftină, care în cea mai mare parte a timpului se prezintă bine, în special atunci când vine vorba de design și funcțiile pe care ni le pune la dispoziție. Dacă ne raportăm la calitatea video, pot spune că sunt mulțumit de ceea ce a avut de oferit, dar mi-ar fi plăcut totuși să fi avut parte de o calitate puțin mai ridicată, mai ales că, până la urmă, este vorba de un model care se vrea a filma la o rezoluție Full HD.

Remax CX-01 poate fi găsită la GSMnet.ro, la un preț de 259 lei, dacă optăm pentru cea care are o culoare aurie, respectiv la un preț de 269 lei în varianta de culoare argintie.

Remax CX-01 - Review - Design (5)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here