RCS & RDS va oferi servicii de date mobile 4G LTE

3
273
RCS RDS Digi Mobil 4G LTE

Cei de la RCS & RDS ne anunță printr-un comunicat de presă faptul că începând de astăzi, 20 august, au intrat în posesia unei licențe 4G în banda de 2600 MHz (TDD).

Acest lucru înseamnă că utilizatorii Digi Mobil vor avea parte de conexiuni de date 4G LTE, cu viteze de transfer de până la 150 Mbps, iar potrivit companiei acest lucru se va realiza fără costuri suplimentare și la orice tip de abonament.

Așadar, tehnologia 4G va urma a fi disponibilă în pachetele Digi Mobil începând cu sfârșitul lunii septembrie, compania urmând de asemenea să introducă în oferta sa și terminale compatibile 4G.

Pentru început vor beneficia de serviciile de date mobile 4G LTE clienții Digi Mobil din 12 orașe, și anume București, Brașov, Timișoara, Cluj, Oradea, Iași, Constanța, Craiova, Arad, Sibiu, Ploiești și Pitești, iar până la finalul anului aria de acoperire va fi extinsă și în Resița, Târgu Mureș, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Galați, Brăila, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea,  Târgu Jiu, Alexandria, Slatina, Hunedoara și Vaslui.

„Noua licenta in banda de 2600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament, la aceleasi preturi competitive cu care i-am obisnuit.” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

În total, până la sfârșitul anului, de avantajele aduse de tehnologia 4G vor beneficia locuitorii a 25 de orașe.

Licența companiei în banda de 2600 Mhz (TDD) a fost dobândită în urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom și RCS & RDS, cu acordul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Personal văd această mișcare a celor de la RCS & RDS una cu care vor avea foarte mult de câștigat. Voi ce părere aveți?

Sursa: RCS-RDS

3 COMENTARII

  1. Cu cat mai multi jucatori pe piata de 4G cu atat mai bine pentru buzunarele noastre, mai ales ca o sa ofere internetul 4G practic gratuit in abonamente, inlocuind netul 3G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here