Deoarece am zile în care îmi petrec destul de mult timp la volan, am întotdeauna nevoie de dispozitive care să mă ajute să folosesc telefonul atunci când conduc, iar astăzi o să vă prezint unul dintre ele.
Este vorba de Parrot Minikit+, acesta fiind un kit handsfree auto care a reușit ca pe parcursul perioadei în care l-am testat să îmi lase o impresie plăcută datorită opțiunilor pe care le oferă, a construcției și calității sale. Produsul în cauză mi-a fost oferit în teste de cei de la GSMnet.ro timp de o săptămână, iar în rândurile care urmează o să vă vorbesc despre experiența pe care am avut-o cu acesta.
Ce găsim în pachet?
O să încep prin a vă spune că în pachetul pe care îl primim o să găsim, pe lângă handsfree bluetooth-ul Parrot Minikit+, și un adaptor auto USB (care va putea fi folosit nu doar pentru încărcarea sa, ci și a altor dispozitive compatibile – practic este precum adaptorul auto Remax RCC205), cablul microUSB – USB, o clemă, banda elastică și manualul de utilizare.
După cum spuneam, prezența adaptorului auto USB ne va permite să reîncărcăm dispozitivul, dar eu pe perioada în care l-am testat nu am avut nevoie să îl folosesc deoarece după o reîncărcare completă Parrot Minikit+ a fost capabil să reziste întreaga săptămână în care l-am utilizat în regim moderat (aproximativ 3-4 ore de convorbiri telefonice + câteva ore de folosire a sa pentru a auzi mai bine direcțiile oferite de navigator / GPS în trafic).
Banda elastică care face parte din acest kit handsfree auto ne permite să fixăm dispozitivul pe parasolar, astfel încât să ne fie la îndemână, iar cablul microUSB – USB este destul de lung pentru a oferi libertate de mișcare atunci când folosim Parrot Minikit+ conectat la priza mașinii.
Care sunt funcțiile de care dispune Parrot Minikit+
Parrot Minikit+ este un handsfree bluetooth compatibil cu majoritatea dispozitivelor mobile care dispun de Bluetooth, iar conectarea la acestea se va realiza în mod automat. Ni se permite chiar să conectăm în același timp două telefoane, ceea ce înseamnă că pe oricare dintre cele două le vom putea folosi pentru a efectua și a primi apeluri.
Atunci când vei împerechea pentru prima dată Parrot Minikit+ cu smartphone-ul tău, o să fii nevoit să introduci codul PIN 0000, după care vei fi întrebat dacă dorești să sincronizezi contactele (pot fi stocate până la 20.000 de contacte). După ce s-a realizat sincronizarea, o să poți folosi comenzile vocale pentru gestionarea apelurilor. De exemplu, apăsând pe butonul verde o să fii întrebat pe cine vrei să suni, iar tu nu trebuie decât să îi spui numele contactului, după care apelul se va efectua. Acuratețea pe durata în care l-am folosit a fost una în jur de 96-97%, ceea ce mi se pare mai mult decât OK.
Efectuarea unui apel se poate realiza și prin accesarea agendei telefonice. Acest lucru se poate face apăsând odată pe butonul din centru, după care folosind butonul rotativ putem naviga prin meniu pănâ ce ajungem la agenda telefonică. Sunetul livrat de difuzor este unul clar și suficient de puternic în timpul apelurilor, iar persoanele pe care le-am apelat mi-au spus că mă aud bine, microfonul omnidirectional făcându-și treaba cu succes și el. Difuzorul este situat pe partea din față (acea suprafață mată care acoperă aproape întreaga parte frontală) și are o putere de 2 W.
Parrot Minikit+ poate fi folosit nu doar pentru efectuarea și primirea de apeluri, ci și ca o „boxă portabilă” (deși la acest capitol nu excelează) deoarece, odată ce este împerecheat cu smartphone-ul, handsfree bluetooth-ul va livra orice sunet este transmis de telefon (deci și muzica, dacă accesăm player-ul). Cu toate acestea, nu recomand, deoarece nu a fost construit pentru așa ceva, iar experiența audio cu siguranță nu se va ridica la nivelul așteptărilor.
Un lucru care m-a deranjat puțin a fost faptul că pentru a schimba limba trebuie să îi faci un update de software (procedura este descrisă aici), iar deși pentru unele persoane asta nu poate reprezenta o foarte mare problemă, ar fi fost de preferat să fi venit cu această opțiune direct din meniu. De ce am ținut să precizez acest lucru? Pentru că modelul pe care eu l-am testat a venit instalat cu soft-ul în limba germană, iar deși pentru mine nu a fost o foarte mare problemă acest lucru (mă descurc oarecum cu germana), pentru mulți cu siguranță va fi.
Cât timp rezistă bateria lui Parrot Minikit+?
Bateria din dotarea lui poate oferi o autonomie în standby de până la 6 luni (în modul Ultra Low Power) și până la 12 ore de convorbiri telefonice, iar reîncărcarea bateriei poate dura până la 3.5 ore. Pot spune că mă declar mulțumit de cât de mult rezistă bateria, deoarece după cum am mai spus și la început, a rezistat întreaga săptămână în care l-am utilizat în regim moderat.
Atunci când handsfree bluetooth-ul Parrot Minikit+ nu este folosit sau când nu se află în raza smartphone-ului cu care acesta este împerecheat, el se închide automat și repornește atunci când senzorii detectează că te-ai reîntors în mașină, economisind în acest fel energie.
Concluzii finale
Parrot Minikit+ este un kit handsfree auto care știe să își facă treaba pentru care a fost creat destul de bine, fiind o alegere bună pentru cei care sunt în căutarea unui astfel de dispozitiv. Un singur lucru nu mi-a plăcut la acesta (după cum am spus și mai sus), și anume că pentru a-i schimba limba o să fii nevoit să îi faci un update de software. Dar atâta timp cât produsul achiziționat va veni direct cu soft-ul în limba engleză nu va reprezenta deloc o problemă.
Acesta are un preț de 244 lei și poate fi cumpărat de pe GSMnet.ro.
Buna ziua
Unde gasesc update pentru limba romana ? Site-ul de mai sus nu are si limba roamana .
Multumesc
Bună ziua,
Limba română nu este disponibilă pentru acest produs.
de ce nu pot actaliza din gemana in engleza