Olympus OM-D EM-5 Mark II – noul mirrorless a fost anunțat oficial în România

0
156
Olympus OM-D EM-5 Mark II

Olympus OM-D EM-5 Mark II a fost anunțat oficial și în România, acesta urmând a fi comercializat începând cu sfârșitul lunii februarie, la un preț recomandat de 5.299 lei.

Noul mirrorless este urmașul lui Olympus OM-D EM-5, lansat în urmă cu doi ani, la o primă vedere cele două fiind destul de asemănătoare în ceea ce privește design-ul. Cu toate acestea, modificările aduse pe partea internă îl fac un succesor demn de luat în seamă.

Olympus OM-D EM-5 Mark II

Olympus OM-D EM-5 are un senzor de 16 Megapixeli, Live MOS, folosește procesorul de imagine TruePic VII (cu ajutorul căruia putem capta 10 cadre pe secundă), sistem de stabilizare, focalizare automată rapidă (Fast AF) și WiFi, iar carcasa este din aliaj de magneziu.

Este capabil să capteze imagini de foarte mare rezoluție (peste cei 16 Megapixeli ai senzorului prezent pe acesta). Acest lucru se datorează sistemului de stabilizare pe 5-axe. Prin mutarea senzorului în jurul axelor de stabilizarea sunt făcute într-o singură secundă 8 fotografii care mai apoi sunt îmbinate, rezultând o imagine de 41 Megapixeli. Singurul dezavantaj este necesitatea folosirii unui trepied pentru ca imaginea respectivă să fie una clară. De asemenea acest mod presupune și anumite limitări, precum ISO-ul care nu poate depăși 1600 sau diafragma a cărei valoare nu poate fi mai mică de f/8.

Olympus OM-D EM-5 Mark II

Cel mai important aspect al noului Olympus OM-D EM-5 Mark II este faptul că poate filma la 1080p cu 60 de cadre pe secundă, cu un bitrate de 77 mbps, și suportă de asemenea și filmări la 24, 25, 30, respectiv 50 de cadre pe secundă.

Display-ul este de 3 inch, iar spre deosebire de modelul precedent, acesta este unul rabatabil pe orizontală și care poate fi rotit la 180 de grade în jurul axei sale.

 

Toate specificațiile modelului Olympus OM-D E-M5 Mark II pot fi găsite pe site-ul oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here