Karbonn Titanium S15 Plus Review – smartphone de buget care nu reușește să impresioneze deloc

0
872
Karbonn Titanium S15 Plus Review - display

Astăzi o să vă prezint review-ul lui Karbonn Titanium S15 Plus, un smartphone de buget pe care am avut ocazia să îl folosesc timp de câteva luni, perioadă în care am putut să îmi fac o impresie mai mult decât completă despre el.

De cei de la Karbonn sunt convins că ați mai auzit, aceștia intrând pe piața locală în anul 2014 și fiind destul de cunoscuți pe continentul asiatic – în special în India (chiar am discutat de câteva ori despre modelele acestora aici pe site). Modelul despre care voi vorbi în acest review este Karbonn Titanium S15 Plus, care se dorește a fi un telefon pentru cei cu buget redus și care nu sunt foarte pretențioși.

Înainte de a trece la review-ul propriu zis al terminalului, o să precizez ce am găsi în cutie. Așadar, pe lângă smartphone am mai găsi cablul microUSB – USB, încărcătorul, căștile, o husă de protecție, certificatul de garanție și instrucțiunile de utilizare.

Design & construcție Karbonn Titanium S15 Plus

Karbonn Titanium S15 Plus are parte de o carcasă construită din plastic (pare destul de rezistent la o primă vedere), iar din punct de vedere al design-ului, acesta este unul destul de plăcut, dacă pot spune așa, cu precizarea că marginile ecranului sunt unele cam groase, iar pentru unele persoane acest lucru poate reprezenta un mare minus. Fiind vorba totuși de un model ieftin, nu prea putem emite cine știe ce pretenții la acest capitol.

Karbonn Titanium S15 Plus

Pe partea din spate a telefonului se află o cameră foto de 5 Megapixeli, un bliț LED și difuzorul (care însă nu oferă o calitate foarte ridicată), în timp ce frontal găsim o cameră foto de 2 Megapixeli, cele trei butoane capacitive (situate în partea de jos) și microfonul. În partea de sus a lui Karbonn Titanium S15 Plus se pot observa portul microUSB 2.0 și jack-ul audio de 3.5 mm, iar lateral dreapta se află butonul de Power și butoanele pentru volum.

Ecran

Karbonn Titanium S15 Plus dispune de un display TFT cu diagonala de 4 inch, a cărui rezoluție este de 800 x 480 pixeli. Imaginile sunt unele suficient de clare, doar că în multe cazuri culorile dau impresia că ar fi șterse. De asemenea, luminozitatea nu este chiar una dintre cele mai bune, fiind destul de dificil de utilizat telefonul atunci când lumina soarelui bate direct pe ecran ori când este foarte luminos afară. În schimb, display-ul răspunde destul de bine la comenzi.

Karbonn Titanium S15 Plus Review - display

Ar fi fost de preferat ca marginile ecranului să nu fie unele chiar atât de groase, dar per total, dacă ar fi să ne gândim la faptul că avem în față un telefon care în cea mai mare parte a timpului are un preț situat sub pragul de 300 lei, putem spune că este destul de ok (cu toate acestea, trebuie ținut cont că la ora actuală putem găsi telefoane mai bune, la un preț foarte apropiat).

Hardware, performanțe și conectivitate

Karbonn Titanium S15 Plus are la baza sa un procesor cu patru nuclee care este tactat la 1.2 GHz, iar memoria RAM este de 512 MB, spațiul de stocare fiind de 8 GB. Performanțele smartphone-ului nu sunt unele extraordinare, reușind însă să se descurce relativ bine în multe dintre aplicațiile pe care le-am utilizat (nu foarte pretențioase, bineînțeles) – în aplicația Facebook se observă cum se „chinuie” puțin, dar aici se poate folosi Facebook Lite, caz în care experiența de utilizare este îmbunătățită vizibil.

Navigarea prin meniuri este una lipsită de lag în cea mai mare parte a timpului, iar de apreciat este faptul că nu vine cu foarte multe aplicații preinstalate, sistemul de operare fiind curat din acest punct de vedere. Că veni vorba de OS, trebuie spus că avem parte de Android 4.4.2 KitKat.

Karbonn Titanium S15 Plus - partea laterală

Marea dezamăgire în cazul lui Karbonn Titanium S15 Plus vine pe partea de autonomie, acolo unde cu greu am reușit să prind o zi întreagă fără a fi nevoit să îl reîncarc. Mi se pare că software-ul este foarte prost optimizat, dar nici bateria de 1.400 mAh nu e de un foarte mare ajutor.

Într-o utilizare continuă abia am atins 2 ore înainte de a-l băga din nou la reîncărcat. Chiar și numai din acest punct de vedere, fără a le mai lua în considerare pe celelalte, trebuie spus că mai bine am căuta alte alternative (la un preț apropiat o soluție ar putea fi modelul Ulefone U007, pe care l-am văzut listat în eMAG Marketplace). Un alt lucru care m-a deranjat a fost acela că telefonul se încălzește destul de mult chiar și atunci când doar navigăm pur și simplu pe internet.

Karbonn Titanium S15 Plus - meniu telefon

În ceea ce privește partea de conectivitate, Karbonn Titanium S15 Plus dispune de 3G, Wi-Fi, hotspot, Bluetooth 4.0, radio FM, un jack audio de 3.5 mm, port microUSB și slot pentru un card microSD de până la 32 GB. Nu lipsește nici suportul dual-SIM. Navigarea pe internet prin intermediul rețelei de date mobile nu este una foarte rapidă, paginile încărcându-se destul de greu (deși vorbim de un telefon 3G, viteza nu este nici măcar pe aproape de alte modele asemănătoare).

Foto & Video

Pe partea de foto & video Karbonn Titanium S15 Plus oferă o cameră foto principală de 5 Megapixeli și una frontală de 2 Megapixeli, însă nici una dintre ele nu reușește să se ridice la un nivel cel puțin satisfăcător, calitatea fotografiilor fiind de cele mai multe ori proastă. În cazul fotografiilor realizate cu ajutorul camerei principale, acestea au niște detalii destul de șterse, chiar și atunci când luminozitatea este una excelentă (în interior / pe timp de noapte zgomotul crește foarte mult).

Karbonn Titanium S15 Plus - cameră foto principală

După cum se poate observa din imagine, este prezent și un bliț LED, care însă nu face față, utilitatea sa fiind mai mult în cazul în care îl folosim pe post de lanternă. Meniul camerei foto este unul destul de bogat în opțiuni (ca de exemplu putem regla expunerea, valoarea ISO, contrastul, nivelul de saturație și așa mai departe), dar din moment ce senzorul foto este unul destul de slab, toate aceste opțiuni nu ne vin foarte mult în ajutor (trebuie totuși „lăudat” efortul celor de la Karbonn).

Concluzii de final Karbonn Titanium S15 Plus

Karbonn Titanium S15 Plus nu este chiar unul dintre smartphone-urile pe care eu le-aș recomanda, ci din contră, v-aș sfătui să îl evitați, în special datorită autonomiei extrem de scăzute a bateriei. Camerele foto sunt și ele pe lista cu minusuri. În schimb, trebuie să recunosc faptul că am fost mulțumit de performanțele oferite în unele aplicații, iar jocurile mai puțin pretențioase din punct de vedere grafic au putut fi și ele jucate fără probleme, chiar dacă la un nivel grafic scăzut.

Prețuri Karbonn Titanium S15 Plus

Articolul precedentASUS Zenfone 2 ZE551ML – REVIEW
Articolul următorTeclast X16 Power este o tabletă dual-boot cu 8 GB RAM, display de 11.6″ și un preț de 367 dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.