Jabra Drive Review – este un bluetooth car kit care are un preț accesibil

6
1618
Jabra Drive Review

Astăzi o să vă prezint review-ul lui Jabra Drive, un kit handsfree auto destul de accesibil ca preț pe care l-am primit în teste din partea GSMnet.ro și care se adresează celor care petrec destul de mult timp în trafic.

Odată cu acest review vom da drumul și la un concurs, fiind puse la bătaie 10 vouchere în valoare de 25 de lei fiecare. Vom oferi mai multe informații, precum și regulile concursului, la sfârșitul articolului.

Jabra Drive este un bluetooth car kit perfect pentru persoanele care nu au la dispoziție un buget foarte mare și care nu sunt dispuse să aibă un handsfree bluetooth – precum este Jabra Talk – în ureche pe întreaga durată a convorbirilor. Pot spune că modelul de față a reușit să îmi lase o oarecare impresie bună, chiar dacă sunt unele lucruri care ar fi putut fi îmbunătățite. Haideți să vedem în continuare despre ce este vorba.

Ce găsim în pachet?

Așa cum v-am obișnuit deja, o să începem cu o enumerare a lucrurilor pe care le găsim în pachet. Pe lângă Jabra Drive în pachet mai dăm peste cablul microUSB – USB, adaptorul auto USB (pentru încărcare dispozitivului – poate fi folosit și pentru încărcarea telefonului / altor gadget-uri compatibile), manualul de utilizare și certificatul de garanție.

Jabra Drive Review - unboxing

Cablul microUSB – USB este unul destul de lung pentru a putea conecta dispozitivul la priza mașinii fără a-l mai da jos de pe parasolarul auto. Poate că unele persoane ar fi dorit să fi fost vorba de o lungime puțin mai mare a cablului, astfel încât să îl poată „masca” mai bine, dar cum autonomia lui Jabra Drive este una decentă nu prea va fi nevoie să stea în permanență la încărcat.

Cum îl conectăm la smartphone-ul nostru?

Jabra Drive este un bluetooth car kit care pune accent pe simplitate, ușurința în utilizare reprezentând un plus pentru acesta – persoanele care nu vor să se complice cu setări „inutile” îl vor vedea atractiv din acest punct de vedere.

Instalarea sa pe parasolarul auto se realizează ușor și rapid, iar dispozitivul are un aspect plăcut, integrându-se foarte bine ca design în interiorul mașinii. Pentru categoria de preț din care face parte construcția este una suficient de solidă.

jabra-drive-review-imperechere-cu-smartphone-ul

Împerecherea cu smartphone-ul nostru se realizează foarte ușor. La prima pornire a lui Jabra Drive acesta va trece automat în modul asociere (led-ul luminează constant în acest mod) – dispozitivul va apărea în scurt timp în meniul Bluetooth al telefonului nostru, unde îl vom selecta – în cazul în care se cere o parola introducem 0000 – iar după aceea o să primim confirmarea vocală că s-a realizat împerecherea. Pe viitor, pentru a trece în modul asociere vom ține apăsat pentru aproximativ 5 secunde butonul de răspuns/încheiere.

Ce funcții ne pune la dispoziție Jabra Drive?

După cum spuneam, Jabra Drive oferă simplitate în utilizare, nefiind echipat cu foarte multe funcții și setări care să îi „sperie” pe cei mai puțin familiarizați cu tehnologia. Un avantaj oferit de acest kit handsfree auto este reprezentat de posibilitatea de a se conecta la două dispozitive în același timp, astfel încât, dacă avem două telefoane, indiferent pe care primim apelul să îl putem prelua cu ajutorul său.

Primim și confirmări vocale legate de asociere, respectiv informații despre starea bateriei – de exemplu, suntem anunțați atunci când bateria mai poate „duce” doar 30 de minute de convorbiri. Printre funcțiile disponibile se numără cele de preluare, respingere si inchidere apel, reapelarea ultimului număr format sau de la care am primit apel, apelare vocală (în cazul în care telefonul este compatibil) și oprirea microfonului.

Jabra Drive - butoane de volum + microfon

Putem de asemenea să îl folosim pentru a primi instrucțiuni de navigare de la GPS direct de pe smartphone-ul nostru sau să redăm muzică. În cel din urmă caz nu avem parte de o calitate audio foarte ridicată (este și normal, nu acesta este principalul rol al lui Jabra Drive) însă este peste ceea ce pot oferi multe dintre telefoanele prezente pe piață, putând fi așadar folosit ca o „boxă externă”.

După cum se poate vedea în imaginea de sus, pe partea frontală sunt prezente (de sus în jos) butoanele de volum, microfonul, butonul de răspuns/încheiere, difuzorul și LED-ul (integrat pe butonul de răspuns/încheiere).

Jabra Drive Review - portul microUSB

Pe partea lateral stânga găsim portul microUSB, folosit pentru reîncărcarea bateriei, și butonul de pornit / oprit. Raza în care Jabra Drive recepționează semnalul primit de telefon este de aproximativ 10 metri, iar atunci când ne îndepărtăm de mașină el trece în „Sleep Mode”, urmând ca reconectarea la telefon să se realizeze în mod automat dacă nu am lipsit mai mult de 10 minute. În cazul în care intervalul de timp este mai mare, handsfree-ul se va opri pentru a economisi energie, fiind necesar să îl repornim folosind acel buton lateral.

Cât de clare sunt convorbirile?

Am folosit destul de mult acest kit handsfree auto pe parcursul unei săptămâni, iar calitatea convorbirilor mi s-a părut a fi una medie. Atunci când volumul este setat la valoarea maximă claritatea vocii persoanei de la celălalt capăt al firului tinde să sufere, sunetul fiind puțin distorsionat. Lucrurile își revin la normal atunci când dăm volumul puțin mai încet.

În cea mai mare parte a timpului toate convorbirile avute au fost plăcute, chiar și în condiții de ploaie puternică sau zgomot de fundal ridicat, vocea persoanei cu care discutam find destul de puternic redată de difuzor (chiar dacă claritatea nu este de top, se înțeleg bine toate cuvintele rostite). Nota pe care o merită este 7/10, ținând cont că vorbim de un kit handsfree bluetooth entry-level, cu preț accesibil.

Jabra Drive fixat la parasolarul auto

De cealaltă parte, microfonul din dotarea lui Jabra Drive face o treaba bună în cea mai mare parte a timpului, existând totuși situații în care am fost nevoit să ridic puțin vocea astfel încât persoana cu care discutam să mă audă mai bine. Este prezentă tehnologia de anulare a zgomotului de fundal, care se descurcă binișor în comparație cu alte modele asemănătoare.

Cum stă la capitolul autonomie Jabra Drive?

În ceea ce privește autonomia, în condiții de utilizare normală poate duce lejer câteva zile fără a fi necesară reîncărcarea bateriei. Făcând o medie, mi-au rezultat în jur de 15 ore de convorbiri telefonice între încărcări. În standby producătorul ne promite o autonomie de până la 30 de zile. Timpul necesar reîncărcării complete nu este unul ridicat, reîncărcarea realizându-se în jur de 2 ore.

Jabra Drive Review

Concluzii finale

Jabra Drive are ca principal atu prețul accesibil la care poate fi găsit în magazinele din România, iar printre caracteristicile care îl recomandă se numără posibilitatea de a fi conectat la două telefoane în același timp, ușurința de utilizare și setare și faptul că poate fi folosit pentru a auzi mai bine instrucțiunile GPS venite de la telefon sau pentru a reda muzică (după cum spuneam, calitatea sunetului este peste ceea ce pot oferi majoritatea telefoanelor).

Care este prețul?

Am tot repetat de-a lungul acestui articol că Jabra Drive are un preț accesibil, dar… despre ce sumă este vorba mai exact? Acesta poate fi găsit în oferta GSMnet.ro la un preț de 174 lei.

cutie Jabra Drive

Informații CONCURS

Așa cum am promis, technow.ro împreună cu GSMnet organizează un concurs în cadrul căruia sunt puse la bătaie 10 vouchere de 25 lei fiecare, valabile timp de o lună. Regulile de participare sunt unele foarte simple:

  1. Trebuie să dați un Like paginii de Facebook TechNow România
  2. Share la acest articol pe Facebook (în mod Public)
  3. Să răspundeți, printr-un comentariu la acest articol, la următoarea întrebare: „Care sunt produsele pe care le-ați achiziționa de pe GSMnet.ro?UPDATE: este bine sa lasati si un link spre produsul preferat de pe GSMnet 🙂

Concursul se va desfășura în perioada 11 octombrie – 24 octombrie 2016. Extragerea va avea loc prin intermediul site-ului random.org, în cursul zilei de 25 octombrie 2016, înregistrarea video a extragerii urmând a fi postată aici și pe pagina noastră de Facebook. Vor fi 10 câștigători, iar dacă o persoană iese câștigătoare de mai multe ori vom repeta extragerea pentru voucherul în cauză.

UPDATE: am prelungit perioada de desfășurare a concursului!

*în cazul în care unul sau mai mulți câștigători nu vor putea fi contactați în termen de 48 de ore, extragerea se va relua pentru voucherele rămase.

UPDATE: Deoarece numărul celor care s-au înscris este mai mic decât numărul de vouchere puse la bătaie, toți cei 6 sunt declarați câștigători! De asemenea, primii 4 care s-au înscris vor primi cadou un al doilea voucher în valoarea de 25 lei!

Câștigători:

  1. Anita – 2 vouchere de 25 lei fiecare
  2. etel janos – 2 vouchere de 25 lei fiecare
  3. Ionela Pîrlan – 2 vouchere de 25 lei fiecare
  4. T. Ioan – 2 vouchere de 25 lei fiecare
  5. toma andrei – 1 voucher de 25 lei
  6. fuzesi otto – 1 voucher de 25 lei

Câștigătorii vor fi contactați în cursul zilei de 25 octombrie 2016 pentru a primi premiile.

Articolul precedentUlefone Tiger – smartphone atrăgător cu ecran de 5.5″, baterie de 4.200 mAh și senzor de amprentă
Articolul următorSmartphone-ul Allview V2 Viper S și camera de acțiune Visual 360° – noile gadget-uri de la compania brașoveană

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.