Huawei Honor 5C, anunțat oficial – este un smartphone cu display FHD de 5.2″, 2 GB RAM și Android 6.0 Marshmallow

0
230
Huawei Honor 5C

Huawei Honor 5C este un nou smartphone lansat de compania chineză pe piață, de data aceasta fiind vorba de un model de buget din seria Honor.

În ultima lună am avut parte de mai multe lansări de dispozitive Huawei, atât smartphone-uri, cât și tablete, printre care s-a numărat și vârful de gamă al companiei, telefonul Huawei P9, iar despre fiecare în parte am vorbit la momentul respectiv. Astăzi iată că a venit timpul ca aceștia să lanseze și un nou dispozitiv din seria Honor a companiei.

Huawei Honor 5C este un smartphone de buget care are parte de o construcție metalică de tip unibody, aspectul pe care acesta îl adoptă fiind unul reușit, care lasă impresia că este vorba de un model premium. Primim un display IPS care măsoară 5.2 inch în diagonală, acesta putând afișa o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, în timp ce performanțele sunt asigurate de un procesor Kirin 650 de tip octa-core (4 × 2.0 GHz + 4 × 1.7 GHz, pe Cortex A53), alături de Mali T830 în rol de accelerator grafic și 2 GB memorie RAM.

Huawei Honor 5C

Smartphone-ul dispune de un spațiu de stocare de 16 GB, nelipsind slotul pentru un card microSD de până la 128 GB, cu precizarea că același slot poate găzdui alternativ și cea de-a doua cartelă SIM, în funcție de care sunt nevoile utilizatorului, iar sistemul de operare pe care îl rulează este noul Android 6.0 Marshmallow cu interfața Huawei EMUI 4.1 aplicată peste.

Pe partea din spate a lui Huawei Honor 5C se află senzorul de amprentă, precum și o cameră foto de 13 Megapixeli, cu deschidere f/2.0 și LED Flash, iar frontal întâlnim un senzor de 8 Megapixeli. Bateria are o capacitate de 3.000 mAh, care potrivit companiei poate oferi o autonomie în standby de până la 25 de zile.

Huawei Honor 5C

Ca opțiuni de conectivitate Huawei Honor 5C pune la dispoziție 4G LTE cu VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, un port microUSB și un jack audio de 3.5 mm, iar prezent este și suportul dual-SIM de tip hibrid, după cum am precizat deja acest lucru puțin mai sus.

Noul Huawei Honor 5C va fi disponibil în China începând cu data de 5 mai, acesta putând fi achiziționat la un preț de aproximativ 138 dolari., pentru varianta 3G, în timp ce modelul cu conectivitate 4G LTE va avea un preț de 155 dolari. Nu au fost încă oferite informații privind o eventuală disponibilitate a smartphone-ului și pe alte piețe.

Huawei Honor 5C

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here