HP Chromebook este disponibil acum și în România, exclusiv la Orange

0
472
HP Chromebook

În oferta celor de la Orange se află, începând de astăzi, primul model de laptop din gama Chromebook disponibil în România, fiind vorba de HP Chromebook.

HP Chromebook va fi comercializat în România exclusiv prin intermediul celor de la Orange, iar prețul standard al acestuia este de 299 euro (adică aproximativ 1.340 lei). Dacă se optează pentru achiziționarea sa pe bază de abonament prețul scade până la 99 euro în cazul abonamentului Orange Net 24, care oferă 16 GB trafic de internet/lună, acces la viteze 4G+ de până la 300 Mbps, precum și trafic de internet nelimitat în timpul nopţii.

Abonament Preț HP Chromebook Taxă lunară
Orange Net 24 99 euro 23,22 euro
Orange Net 18 149 euro 17,41 euro
Orange Net 15 199 euro 14,51 euro
Orange Net 12 239 euro 11,60 euro

HP Chromebook rulează sistemul de operare dezvoltat de Google, și anume Chrome OS, iar acesta se adresează în special celor care preferă să lucreze în cloud, dorind să aibă astfel o mobilitate mai mare. Accesul la acesta se realizează prin intermediul contului de Gmail, iar documentele și aplicațiile sunt salvate automat în cloud-ul Google Drive, atunci când există conexiune la internet. Primim bineînțeles și toate aplicațiile populare ale celor de la Google preinstalate.

“Chromebook-ul răspunde nevoii de mobilitate și pune în valoare conectivitatea. De la rutina zilnică, divertisment, editare de poze sau educație la cerințe de business, comunicare, colaborare sau informare, Chromebook-ul răspunde oricăror solicitări tipice pentru un laptop modern și performant.” – Dan Bulucea, Country Director Google România.

Acesta dispune de un design compact, cântărind doar 1.28 de kilograme și având o grosime de 20.4 mm (atunci când este închis), iar în ceea ce privește specificațiile lui HP Chromebook precizez că acesta este construit în jurul unui display cu diagonala de 11.6 inch și care poate afișa o rezoluție de 1366 x 768 pixeli.

HP Chromebook

Performanțele sunt asigurate de un procesor Intel Celeron N2840 de tip dual-core tactat la 2.16 GHz (poate ajunge până la 2.58 GHz), alături de Intel HD Graphics pentru partea de grafică și 2 GB memorie RAM, iar spațiul de stocare este de 16 GB. Se oferă de asemenea 100 GB în Google Drive pentru o perioadă de doi ani.

Pe partea de conectivitate HP Chromebook oferă Wi-Fi, Bluetooth, un port HDMI, port USB 2.0 și un port USB 3.0, jack pentru căști, precum și un slot pentru un card SD. Pe lista cu specificații mai găsim un Webcam HP TrueVision HD, două difuzoare și o baterie care poate oferi o autonomie de aproximativ 8 ore.

HP Chromebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here