HP lansează Chromebook 13, un laptop cu Chrome OS care face parte din categoria premium

0
382
HP Chromebook 13

HP și Google au lansat HP Chromebook 13, noul laptop cu sistem de operare Chrome OS fiind un model care face parte din gama premium, venind în mai multe configurații.

HP Chromebook 13 se face remarcat prin faptul că este foarte subțire (are o grosime de doar 12.95 mm și cântărește 1.29 kilograme), având o carcasă din aluminiu, dar și prin hardware-ul foarte puternic cu care vine echipat, care îl scoate în evidență față de celelalte modele de Chromebook aflate pe piață.

Modelul de față vine, după cum am spus, în mai multe configurații, în cazul uneia dintre ele fiind utilizat un procesor Intel Core din generația a șasea, pe arhitectură Skylake, în timp ce modelul cel mai ieftin, de bază, va fi motorizat de un procesor din gama Pentium. Display-ul IPS este unul cu diagonala de 13.3 inch  și poate afișa o rezoluție QHD+, de 3.200 x 1800 pixeli, iar memoria RAM poate ajunge până la 16 GB.

HP Chromebook 13

Pe partea de conectivitate noul HP Chromebook 13 oferă un port USB 3.0, două porturi USB Type-C, un slot pentru un card microSD, jack-ul pentru căști, iar opțional poate veni și cu USB-C Docking Station care va permite conectarea laptopului la două monitoare în același timp, oferind de asemenea și noi porturi. Bateria este una care are o capacitate de 45 Wh, aceasta promițând o autonomie de până la 11.5 ore, dar și reîncărcarea rapidă a acesteia.

HP Chromebook 13 va fi disponibil la un preț care pornește de la 499 de dolari, iar în funcție de configurația aleasă acesta poate ajunge la 1.029 dolari. Este de așteptat ca debutul comercial să aibă loc în această lună.

De precizat că în România pe canal oficial este disponibil un singur model de Chromebook, acesta fiind adus de HP în colaborare cu cei de la Orange, iar în momentul de față nu există informații privind disponibilitatea la noi în țară și a altor laptop-uri care au la bază sistemul de operare Chrome OS.

HP Chromebook 13

Sursa: hp.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here