În cadrul unui eveniment care s-a desfășurat seara trecută la San Francisco cei de la Google au anunțat noile smartphone-uri din portofoliul companiei, și anume modelele Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL, despre care vom vorbi mai multe în cadrul acestui articol.
Față de modelele din generația anterioară sunt aduse mai multe îmbunătățiri, iar modificări se pot observa și pe partea de design. Trebuie însă să recunoaștem faptul că prețurile practicate de compania sunt puțin cam ridicate – ținând cont de faptul că avem destul de multe alternative atunci când vine vorba de smartphone-urile Android rămâne de văzut de cât succes se vor bucura noile terminale.
Specificații Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL
Între noile smartphone-uri Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL există câteva diferențe, în special în ceea ce privește display-ul, capacitatea bateriei și dimensiunile pe care le au, precum și din punct de vedere al design-ului. Haideți să vedem în continuare care sunt specificațiile acestora.
Google Pixel 2 este un smartphone produs de către cei de la HTC (la fel ca în cazul primei generații), iar acesta este construit în jurul unui display AMOLED cu diagonala de 5 inch, care afișează o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, densitatea pixelilor fiind de 441 ppi, iar imaginile redate au un raport de 16:9. Pentru protecție s-a optat pentru sticla Corning Gorilla Glass 5, iar raportul ecran / corp este de 67.9%.
Google Pixel 2
De cealaltă parte îl avem pe Google Pixel 2 XL, produs de către LG, care vine echipat cu un display P-OLED cu diagonala de 6 inch, care afișează imagini la o rezoluție QHD+ (2880 x 1440 pixeli), densitatea pixelilor fiind de 538 ppi. De data aceasta vorbim de un raport al imaginii de 18:9 (la fel ca telefonul LG V30, pe care noi îl considerăm o alternativă excelentă la Pixel 2 XL), iar protecția este asigurată de sticla Corning Gorilla Glass 5.
Ansamblu hardware
Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL au „motorizarea” asigurată de procesorul Qualcomm Snapdragon 835 de tip octa-core (4 x Kryo la 2.35 GHz și 4 x Kryo la 1.9 GHz), care este ajutat de acceleratorul grafic Adreno 540 pentru partea de grafică. Avem parte de 4 GB RAM (LPDDR4x), iar spațiul de stocare pus la dispoziție este de 64 sau 128 GB, în funcție de varianta pentru care se optează. În cazul în care avem nevoie de mai mult de atât, există posibilitatea de a folosi un card microSD de până la 256 GB.
Google Pixel 2 XL
Camere foto
Pe partea din spate a noilor smartphone-uri Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL găsim o cameră foto de 12.2 Megapixeli, care are o deschidere a diafragmei de f/1.8 și 1.4 μm dimensiunea pixelului. Avem parte de autofocus cu tehnologie laser + dual pixel phase detection, precum și de stabilizare optică și electronică a imaginii. Putem filma la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă, la 1080p cu 30 / 60 / 120 fps și la 720p cu 30 / 60 / 240 fps.
Google Pixel 2
Frontal Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL vin echipate cu o cameră foto de 8 Megapixeli, care este numai bună pentru fotografii de tip selfie. Aceasta are o deschidere a diafragmei de f/2.4 și o dimensiune a pixelului de 1.4 μm, iar focusul este unul fix. Avem posibilitatea de a filma la rezoluție 1080p cu 30 fps.
Conectivitate, sistem de operare, baterie
Pe partea de conectivitate Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL ne pun la dispoziție toate opțiunile de care am putea avea nevoie. Mai exact vorbim de conectivitatea 4G LTE cu viteze în download care pot atinge 1024 Mbps și 150 Mbps în upload, suport VoLTE, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2×2 MIMO (2.4/5 GHz), Bluetooth 5.0, NFC, GPS / GLONASS / BeiDou / Galileo și un port USB Type-C. După cum se poate observa, s-a renunțat la jack-ul de 3.5 mm.
O noutate aici este reprezentată de faptul că ambele telefoane vin cu suport eSIM. Ce înseamnă mai exact acest lucru? eSIM este o prescurtare care vine de la embedded SIM, iar această tehnologie constă într-un cip care este încorporat în telefonul mobil și care conține informațiile necesare atunci când vrem să apelăm la un anumit furnizor de servicii de telecomunicații. Practic nu vom mai avea nevoie de o cartelă SIM. Din păcate în momentul de față doar cei care sunt abonați ai Project Fi se pot bucura de această tehnologie. Pentru restul există un slot pentru o cartelă nanoSIM.
Smartphone-urile rulează sistemul de operare Android 8.0 Oreo, iar cei de la Google ne promit cel puțin 3 ani de actualizări constante a acestuia, precum și la noile versiuni. Bateria are capacitatea de 2.700 mAh în cazul lui Pixel 2, respectiv de 3.520 mAh pentru Pixel 2 XL. Nu lipsește nici tehnologia de încărcare rapidă, care ne va oferi până la 7 ore de folosire a telefonului în regim moderat după o încărcare de 15 minute.
Este prezent și senzorul de amprentă, iar în cazul lui Google Pixel 2 ne putem bucura și de tehnologia Active Edge, care a fost preluată de la HTC U11 și care ne permite să interacționăm cu telefonul prin simpla apăsare a marginilor acestuia. În ceea ce privește dimensiunile, acestea sunt de 145.7 x 69.7 x 7.8 mm, în cazul lui Pixel 2, și de 157.9 x 76.7 x 7.9 mm în ceea ce îl privește pe Pixel 2 XL. Greutatea este de 143 / 175 grame.
Ce prețuri au Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL?
La ce preț va fi disponibilă noua generație de smartphone-uri Google?
Google Pixel 2:
- 799 euro varianta cu 64 GB memorie internă;
- 909 euro varianta cu 128 GB memorie internă.
Google Pixel 2 XL:
- 939 euro varianta cu 64 GB memorie internă;
- 1.049 euro varianta cu 128 GB memorie internă.