Digi Mobil a început să ofere servicii 4G LTE în banda 2100 MHz – acoperirea se va extinde în marile orașe până în ianuarie 2017

0
373
4G Digi Mobil în banda 2100 MHz

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre posibilitatea ca cei care sunt abonați Digi Mobil să aibă acces la internet 4G în banda 2100 MHz, iar astăzi iată că am primit și confirmarea oficială din partea RCS-RDS.

După cum știți cu toții, până în prezent Digi Mobil oferea servicii de date 4G LTE doar pe frecvența TDD 2600 MHz (canal 38), pe care foarte puține telefoane comercializate la noi în țară o pot folosi – practic cei care au vrut până acum să se bucure de internet 4G au fost nevoiți să cumpere noi telefoane, care să fie compatibile cu banda 38 (TDD).

Interesul abonaților companiei privind acest subiect a fost unul foarte ridicat de-a lungul anului, drept dovadă fiind faptul că cel mai citit articol al site-ului technow.ro este cel în care listăm modelele de telefoane compatibile 4G Digi Mobil.

Începând de astăzi dispare acest inconvenient de a cumpăra noi telefoane pentru a avea acces la serviciile 4G ale companiei, deoarece printr-un comunicat de presă RCS-RDS anunță lansarea serviciului de date 4G și în banda de frecvențe 2100 Mhz, pentru început doar în Oradea și Pitești (începând cu data de 20 octombrie 2016), urmând ca mai apoi, până în ianuarie 2017, acoperirea să se extindă gradual și în alte orașe mari ale țării.

Mai exact, până la începutul anului viitor rețeaua în banda nouă de 2100 MHz va fi implementată gradual în orașele: București, Reșița, Timișoara, Constanța, Cluj, Brașov, Arad, Iași, Sibiu, Galați, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei și zona Râșnov, Zărnești, Moeciu și Bran.

De asemenea, până în luna iunie a anului 2017 vor urma și alte localități, precum și litoralul românesc, în paralel lucrându-se și la extinderea rețelei Digi Mobil 4G pe frecvența 2600 MHz (banda 38). Accesul la internet 4G va fi oferit tuturor abonaților Digi Mobil complementar în benzile 2100 MHz și 2600 MHz (banda 1 și banda 38 LTE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here