Cum oprim executarea automată a unui program la pornirea Windows-ului

0
899
Dezactivare programe startup

Executarea automată a unui program la pornirea calculatorului poate fi oprită foarte ușor, prin intermediul setărilor din Windows sau a unor programe (de exemplu CCleaner). De ce este necesar acest lucru?

În cazul în care avem foarte multe programe instalate pe calculator, pornirea acestuia se face destul de lent, iar consumul de resurse este unul destul de ridicat. Acest lucru se datorează faptului că multe dintre programe sunt setate să pornească în același timp cu Windows-ul.

Pentru unele programe, precum Antivirusul sau/și Firewall-ul, este absolut necesară executarea automată la deschiderea calculatorului. Așadar, opriți-le doar pe cele care chiar nu necesită acest lucru (ex: Yahoo Messenger, Skipe, Office etc.)

Windows 7, Vista și XP

Pentru a alege care programe dorim să ruleze automat la pornirea calculatorului, deschidem comanda RUN și tastăm msconfig.

Startup Programs

În fereastra deschisă (System Configuration) selectăm tabul Startup, iar aici debifăm programul/programele care nu vor mai porni automat la deschiderea calculatorului.

Dezactivare programe startup

După ce am facut acest lucru, dați click pe OK și o să vi se ceară să dați restart pentru ca modificările să aibă efect.

Dialog Restart

Windows 8 sau 8.1

În Windows 8 și 8.1 este mult mai ușor să oprim executarea automată a programelor la Startup. Tot ce trebuie să facem este să deschidem Task Manager (click dreapta pe Taskbar sau putem folosi combinația de taste CTRL + SHIFT + ESC). Aici selectăm tabul Startup și, pentru a opri programul respectiv, îl selectăm și dăm click pe Disable.

Dezactivare programe Startup - Windows 8

Prin intermediul programului CCleaner

În cazul în care folosiți CCleaner, acesta oferă posibilitatea de a edita lista programelor care rulează la Startup. Această opțiune se găsește în Tools > Startup, iar aici selecați programul în cauză și apăsați pe butonul Disable.

CCleaner - dezactivare programe Startup

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here