Cum creștem performanța unui Samsung Galaxy S3

0
976
Samsung Galaxy S3

Seria Galaxy S de la Samsung continuă să fie foarte populară printre fanii acestei companii și nu numai. Cu toate acestea, pentru unii este destul de greu să țină pasul cu noile apariții, așadar există destul de multe persoane care încă utilizează modele mai vechi.

Dacă sunteți printre acele persoane și utilizați, de exemplu, un Samsung Galaxy S3, probabil că ați observat că acesta a început să se miște mai lent. Înainte să vă găndiți la un upgrade, poate că ar fi bine să aruncați o privire peste sfaturile de mai jos, prin care puteți crește din nou performanța smartphone-ului.

1. Ștergeți fișierele/aplicațiile inutile

Dacă aveți telefonul de mult timp, cel mai probabil este plin de aplicații și fișiere inutile, de care nu mai aveți nevoie. Performanța telefonului are de suferit în cazul în care memoria acestuia este plină (sau aproape plină), așadar nu strică ocazional să mai facem și o „curățenie” generală.

Puteți face acest lucru și manual, dar vă recomand să folosiți o aplicație dedicată (CCleaner), pentru a grăbi puțin procesul. Probabil că mulți care utilizează sistemul de operare Windows sunt familiarizați cu această aplicație, CCleaner, dar puțini știu că ea este disponibilă și pentru Android.

Deschideți aplicația și în meniul acesteia (butonul din stânga-sus) selectați App Manager. Aici bifați toate aplicațiile pe care doriți să le dezinstalați și apăsați butonul Uninstall (Dezinstalare).

Dezinstalare aplicații - Ccleaner - Android - Galaxy S3

Tot cu ajutorul aplicației Ccleaner puteți elibera și mai mult spațiu. Din meniul acestuia selectați opțiunea Cleaner și apăsați pe Analyse (Analizează). Acesta va determina modul în care este utilizat spațiul de stocare și o să vă ofere o listă din care puteți alege tipurile de fișiere de care doriți să scăpați (cum ar fi fișierele din Cache și cele salvate în clipboard).

Ștergere fișiere - Ccleaner - Android

2. Dezactivați efectele speciale

Animațiile care însoțesc anumite acțiuni (cum ar fi deschiderea aplicațiilor sau mutarea între diferite ecrane) consumă din resurse și din timpul de procesare. În cazul în care nu sunteți un fan al acestora, le puteți dezactiva.

Pentru a face acest lucru pe un Samsung Galaxy S3, intrați în Setări > Opțiuni Dezvoltator (Developer options) și asigurați-vă că sunt activate (acel slide verde din colțul din dreapta sus) . După care mergeți  la secțiunea Drawing și opriți Windows animation scale, Transition animation scale și Animator duration scale.

Dezactivare animații - Galaxy S3

3. Opriți S Voice

În cazul în care nu folosiți S Voice (alternativa celor de la Samsung la Google Now), îl puteți dezactiva. În cele mai multe situații nu face altceva decât să încetinească telefonul.

Pentru a opri S Voice, pe un Galaxy S3, deschideți aplicația și intrați în Setări. Aici debifați „Open via the home key”.

Oprire S Voice - Galaxy S3

4. Instalați un Launcher mai rapid

Unul dintre motivele pentru care un smarphone funcționează mai greu îl reprezintă Launcher-ul Android. Există o grămadă de alternative mai rapide și care consumă mai puține resurse. Recomandarea noastră este Nova Launcher. După ce l-ați instalat, acesta va înlocui launcher-ul existent pe Galaxy S3. În plus, Nova Launcher vă permite și să aduceți mai multe customizări acestuia.

Nova Launcher

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here