Canon EOS 5D Mark IV, cel mai nou model al gamei EOS 5D – vine cu un senzor de 30.4 MP și poate filma la rezoluție 4K

0
621
Canon EOS 5D Mark IV

În aceste zile Canon a anunțat lansarea noului model al seriei de DSLR-uri EOS 5D, Canon EOS 5D Mark IV fiind a patra generație a acesteia, el aducând mai multe noutăți, după cum vom vedea în cadrul acestui articol.

Începem prin a spune că noul Canon EOS 5D Mark IV este primul aparat foto EOS care dispune de inovativul format de fişier Dual Pixel RAW. Ce face acesta? Permite fotografilor să proceseze imaginile în post-producţie modificând sau corectând punctul pentru claritate, să reducă efectul de ghosting ori să modifice bokeh-ul pentru fundal (pentru cei care nu știu, bokeh-ul reprezintă partea nefocalizată a fotografiei, care rămâne în „ceață”).

Canon EOS 5D Mark IV este construit în jurul unui nou senzor de imagine full frame CMOS de 30,4 Megapixeli cu o latitudine de expunere mare și ne permite fotografierea la viteză mare de 7 cadre pe secundă.

Canon EOS 5D Mark IV

De pe listă nu lipsește nici capabilitatea aparatului foto de a filma la o rezoluție 4K cu 30, 25 sau 24 de cadre pe secundă, iar pentru performanțe ridicate în condiții de luminozitate scăzută avem parte de un interval ISO cuprins între 100 și 32000, acesta putând fi extins de la 50 până la 102400, și de îmbunătățiri aduse algoritmului de procesare a zgomotului.

Este prezent un sistem AF de 61 de puncte, cu 41 de puncte AF în cruce, care acoperă o zonă extinsă din senzor, iar procesorul DIGIC 6+ ne permite să fotografiem la 7 cadre pe secundă la rezoluţie completă și cu urmărire AF / AE completă.

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV dispune de un display LCD tactil cu diagonala de 3,2 inch, iar pe partea de conectivitate vine cu Wi-Fi 802.11b/g/n, NFC, GPS, un port USB 3.0 și unul mini-HDMI. Ni se promite de asemenea și o rezistență mai mare la apă și praf, iar dimensiunile noului DSLR sunt de 151 x 116 x 76 mm, acesta având o greutate de 890 de grame.

În ceea ce privește prețul, este vorba de o sumă de 18.499 lei, Canon EOS 5D Mark IV fiind disponibil deja la precomandă în cadrul magazinelor de specialitate.

Canon EOS 5D Mark IV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here