BeeWi BBH300-A1 Review – căști bluetooth care livrează un sunet de calitate, redând fidel notele joase și înalte

0
331
BeeWi BBH300-A1 Review

BeeWi BBH300-A1 sunt niște căști bluetooth pe care am avut ocazia să le folosesc timp de 10 zile, ele reușind pe parcursul acestora să îmi lase o impresie foarte bună, atât în ceea ce privește design-ul și construcția lor, cât și calitatea sunetului redat.

În momentul de față există pe piață multe astfel de modele de căști audio care pot fi folosite fără fir, multe având prețuri accesibile, însă nu toate sunt capabile să livreze o calitate a sunetului foarte ridicată (cel puțin nu atunci când folosim strict conexiunea bluetooth – am avut la un moment dat un astfel de produs pe care îl foloseam mai mult conectat prin jack-ul de 3.5 mm la telefon, datorită calității mai bune a sunetului față de atunci când îl conectam prin bluetooth).

Nu este și cazul lui BeeWi BBH300-A1, acestea reușind să mă surprindă la acest capitol, după cum se va putea observa pe parcursul review-ului, reușind să redea fidel notele joase și înalte, precum și un sunet suficient de puternic.

BeeWi BBH300-A1 unboxing – ce găsim în pachet?

În pachet, pe lângă BeeWi BBH300-A1, se mai află: o cutie (borsetă) care este foarte utilă atunci când vine vorba de transportul acestora, dock-ul pentru încărcare / Hi-Fi, cablul USB – microUSB, cablul audio cu microfon pentru conectarea la jack-ul de 3.5 mm, adaptor jack 3.5 mm > jack 6.35 mm, cablu audio RCA – jack 3.5 mm, adaptor audio 3.5 mm – Airline și încărcător cu adaptor priză EU, UK, US.

BeeWi BBH300-A1 unboxing

După cum se poate observa avem parte de un pachet complet, care include aproape tot ceea ce am avea nevoie pe partea de experiență audio. Cutia în care vin toate este una destul de voluminoasă (după cum se poate observa în imagine, lucru de așteptat dacă ne gândim la tot ce se află în aceasta.

Construcție & Design BeeWi BBH300-A1

Din punct de vedere al design-ului BeeWi BBH300-A1 stă foarte bine, el fiind unul minimalist, dar elegant, cu părți pliabile, lucru care îl fac să fie foarte ușor de transportat. Pernuțele pentru ureche sunt unele destul de confortabile, ele fiind acoperite cu o piele sintetică plăcută la atingere. Mi-a plăcut foarte mult faptul că urechea este acoperită în întregime (în cazul meu), acest lucru sporind calitatea sunetului. Dimensiunile căștilor sunt de 158 x 149 x 59 mm, iar ele cântăresc doar 148 de grame, fiind ușor de purtat fără a deveni incomode după o perioadă mai lungă de timp de folosire.

BeeWi BBH300-A1 - butoane tactile

Pe partea dreaptă se află un buton fizic pentru pornire și oprire (acesta este defapt singurul buton fizic aflat în dotarea lui BeeWi BBH300-A1), iar tot pe partea dreaptă se află și panoul tactil, ușor de folosit și care răspunde bine la comenzi, acesta oferind posibilitatea de a controla anumite funcții, precum: preluarea sau respingerea unui apel, ajustarea volumului, selectare redare piesă următoare ori anterioară și pornire redare / pauză redare.

Rămânem tot aici, doar că de data asta pe partea dreaptă jos, unde putem găsi portul microUSB pentru încărcarea căștilor și jack-ul audio. De precizat că încărcarea se poate realiza și prin folosirea dock-ului cu care vin acestea, el reprezentând de asemenea o bună modalitatea de păstrare / depozitare a lor atunci când nu sunt folosite.

BeeWi BBH300-A1 porturi

La capitolul confort stau destul de bine – chiar dacă în trecut am folosit niște căști audio care mi s-au părut mai reușite din acest punct de vedere – nefiind foarte multe de reproșat aici. După cum spus mai sus, le-am folosit pentru perioade lungi de timp fără a deveni incomode.

Principalele caracteristici ale lui BeeWi BBH300-A1

Căștile BeeWi BBH300-A1 dispun de Bluetooth 2.1, fiind compatibile cu majoritatea dispozitivelor mobile Bluetooth cu profil HS, HF, A2DP, AVRCP, iar conectarea la acestea se poate face și prin intermediul jack-ului audio de 3.5 mm. În teste am stat la o distanță de 10-12 metri de telefon, iar semnalul nu s-a pierdut încă (deși se observa că sunt la limită, intervenind întreruperi), această valoare fiind aproape de cea dată de producător.

BeeWi BBH300-A1 Review - părți pliabile

La pachet alături de BeeWi BBH300-A1 mai vine, după cum am amintit deja, și stația de andocare, ea putând fi folosită pentru păstrarea căștilor atunci când nu le folosim, pentru încărcarea lor într-un mod cât se poate de ușor, dar și pentru conectarea acestora la un sistem audio, astfel încât să putem reda muzică de pe smartphone-ul nostru direct pe acesta, la o calitate Hi-Fi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, dock-ul trebuie conectat la sistemul audio prin intermediul cablului de 3.5 mm.

Mai trebuie precizat și faptul că ni se pune la dispoziție o aplicație care este compatibilă atât cu dispozitivele iOS, cât și cu cele Android, BeeWi AudioLink oferindu-ne un plus de control asupra acestor căști audio bluetooth.

Cât de bună este calitatea sunetului?

BeeWi BBH300-A1 casti audio bluetooth

După cum am ținut să precizez chiar de la începutul acestui review, căștile BeeWi BBH300-A1 stau foarte bine la capitolul calitate a sunetului, în special dacă ne raportăm la prețul pe care aceste căști audio bluetooth îl au. Le-am folosit atât prin conectarea lor la smartphone prin intermediul jack-ului de 3.5 mm, cât și prin conectarea lor prin intermediul bluetooth-ului și nu am observat diferențe notabile din punct de vedere al calității.

Chiar și atunci când le folosim la volum maxim (deși nu recomand acest lucru, pentru că pot să apară în timp probleme cu auzul) sunetele nu tind să devină distorsionate (în unele momente poate doar bass-ul, depinzând de melodie, dar oricum asta se întâmplă doar la volum maxim). În restul timpului experiența audio este una chiar foarte plăcută.

Cum stau căștile BeeWi BBH300-A1 la capitolul autonomie?

Consider că unul dintre punctele forte ale lui BeeWi BBH300-A1 este autonomie pe care o poate oferi, producătorul promițând până la 18 ore în redare audio. Pe perioada în care l-am avut în teste, după ce l-am încărcat odată complet (încărcare care a durat mai puțin de trei ore) acesta nu s-a descărcat la un procent la care să mă anunțe că este necesară reîncărcarea (în cele 10 zile cred că am atins cele 18 ore de redare audio promise de companie).

BeeWi BBH300-A1

Concluzii

Pe final merită a fi precizat că BeeWi BBH300-A1 sunt niște căști audio bluetooth care au reușit să îmi lase o impresie foarte bună, dat fiind și prețul pe care îl au acestea, reușind să se ridice la nivelul așteptărilor mele. Le recomand? Da. Pentru cei care doresc să se poată bucura de o calitatea audio bună fără a scoate o sumă foarte mare de bani din buzunar căștile BeeWi BBH300-A1 reprezintă o soluție excelentă.

Acestea au un preț de 119 lei, BeeWi BBH300-A1 putând fi cumpărate de la GSMnet.ro, cei care mi-au dat ocazia de a testa căștile timp de peste o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here