Allview P4 Pro – smartphone de buget cu display IPS de 4.2″, procesor quar-core și sistem de operare Android 7.0 Nougat

0
144
Allview P4 Pro

Mi se întâmplă destul de des ca atunci când vizitez site-ul celor de la Allview să dau peste noi modele de telefoane sau tablete ajunse în portofoliul acestora, fără a fi făcut vreun anunț. Este și cazul lui Allview P4 Pro, un telefon de buget cu Android 7.0.

Nu prea pot să spun că Allview P4 Pro reușește să exceleze la un capitol anume, dar aduce câteva caracteristici interesante, care îl fac să fie un model atractiv pentru persoanele cu un buget nu foarte mare la dispoziție. Modelul de față are, bineînțeles, puncte pro și contra, doar este vorba de un telefon ieftin, de la care nu poți emite cine știe ce pretenții. Aceste lucruri le spun uitându-mă la specificațiile de pe site – sunt șanse mari ca în teste și utilizarea zilnică să îmi schimb părerea (precizez că experiențele pe care le-am avut în trecut cu telefoanele celor de la Allview nu sunt deloc unele încurajatoare).

Allview P4 Pro vine cu un display IPS cu diagonala de 4.2 inch care afișează imagini la o rezoluție HD, de 1280 x 768 pixeli. Acesta poate fi trecut la capitolul „puncte PRO”. Deși ecranul nu e unul foarte mare, este prezentă funcția Split Screen, cea care ne permite să „jonglăm” cu două aplicații în același timp, care împart același ecran (putem spune că ne ajută să facem multitasking – sunt curios cât de bine se va mișca).

Allview P4 Pro

În dotarea lui Allview P4 Pro avem un procesor de tip quad-core tactat la 1.25 GHz (pe ARM Cortex-A53), accelerator grafic Mali-T720 MP2 și 1 GB memorie RAM, iar spațiul de stocare pus la dispoziție de noul telefon al companiei este de 8 GB. În cazul în care avem nevoie de mai mult pentru stocarea fișierelor există posibilitatea folosirii unui card microSD de până la 128 GB. Sistemul de operare rulat este Android 7.0 Nougat.

Allview P4 Pro este echipat cu o cameră foto principală de 5 Megapixeli (fără autofocus) și cu una frontală VGA (de 0.3 Megapixeli). Smartphone-ul vine cu conectivitate 4G (cu viteze în download de până la 150 Mbps și până la 50 Mbps în upload) atât în standardul FDD, cât și în cel TDD (lucru ideal dacă avem abonament Digi Mobil – mai multe detalii aici), precum și cu suport dual-SIM. Mai adăugăm pe listă Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.0 cu A2DP si EDR, un port microUSB și jack de 3.5 mm.

Bateria din dotarea smartphone-ului are capacitatea de 1.600 mAh (mi-ar fi plăcut aici să fi fost vorba de o baterie ceva mai mare – să zicem de cel puțin 2.000 mAh sau de ce nu 2.500 mAh), iar dimensiunile terminalului sunt de 126 x 65.6 x 12.15 mm, acesta având o greutate de aproximativ 119 grame. Ce preț are Allview P4 Pro? În momentul de față telefonul are un preț de 329 lei.

Allview P4 Pro - conectivitate 4G LTE - FDD & TDD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here