Allview A5 Ready, un nou smartphone de buget de la compania brașoveană – nu reușește să impresioneze cu nimic

11
549
Allview A5 Ready

Pe site-ul celor de la Allview a apărut un nou smartphone de buget, Allview A5 Ready, care însă nu prea reușește să fie foarte atractiv, din mai multe puncte de vedere.

După cum se poate vedea din imagini, design-ul nu este chiar unul dintre cele mai arătoase, avand un ecran care ocupă o porțiune destul de mare a părții frontale, marginile sale fiind și ele unele destul de groase (desigur, trebuie ținut cont de faptul că avem în față un telefon care se adresează celor cu buget redus – dar chiar și așa, pot spune că există pe piața de telefoane inteligente modele mult mai atrăgătoare la aceeași sumă de bani). Specificațiile sunt și ele unele slabe.

Allview A5 Ready este lansat deja de ceva timp (de pe la sfârșitul lunii mai), dar nu a fost făcut nici un anunț în acest sens (uitandu-ne la specificații putem să ne dăm seama și de ce), motiv pentru care am aflat de el abia acum. Display-ul lui este unul TFT LCD cu diagonala de 4 inch (rezoluție 800 x 480 pixeli), iar procesorul este unul de tip quad-core la 1.3 GHz (pe ARM Cortex-A7), noul smartphone dispunand de 1 GB memorie RAM și 8 GB memorie internă, putând fi utilizat de asemenea și un card microSD de până la 128 GB.

Allview A5 Ready

Allview A5 Ready rulează sistemul de operare Android 5.1 Lollipop, iar pe lista cu specificații mai găsim conectivitate 3G (cu viteze în download de până la 21.1 Mbps și 5.76 Mbps în upload), WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.0 cu A2DP și EDR, GPS cu A-GPS, un jack audio de 3.5 mm și port microUSB 2.0.

Pe partea din spate a telefonului se află o cameră foto de 5 Megapixeli, cu LED Flash (care însă mai mult ca sigur nu va face diferențe semnificative în condiții de luminozitate scăzută), în timp ce frontal este prezent un senzor VGA (de 0.3 Megapixeli) de la care de asemenea nu putem emite pretenții foarte ridicate. Noul smartphone are dimensiuni de 124,2 x 64,4 x 10,3 mm și cântărește 112,5 grame, iar bateria din dotare este una Li-Ion de 1.400 mAh, promițând o autonomie în standby de până la 140 de ore și până la 497 de minute în convorbiri telefonice (potrivit producătorului).

În ceea ce privește prețul, noul Allview A5 Ready va putea fi cumpărat de pe site-ul companiei la un preț de 299 lei, ori de la eMAG, la aceași sumă de bani, în variantele de culori negru, albastru, portocaliu și lime.

Allview A5 Ready

Articolul precedentSony Xperia E5, un nou smartphone de la compania niponă – oferă niște specificații destul de modeste
Articolul următorSamsung Galaxy J3 Pro – telefon cu design elegant și specificații entry-level

11 COMENTARII

  1. Buna.
    Cum ativez senzorul de proximitate la Allview A5 Ready? Nu se stinge ecranul in timpul convorbirii si astfel consuma bateria repede.

    • Bună,
      Din câte știu nu există o opțiune specială prin setările telefonului pentru senzorul de proximitate. Dacă acesta nu mai funcționează (în condițiile în care funcționa înainte) de vină poate fi ori o eroare a software-ului ori s-a defectat senzorul de proximitate (am întâlnit multe asemenea cazuri la telefoanele Allview).

      • salut
        aceiasi problema o am si eu , nu poti avea o convorbire cap coada cu telefonul asta . are ceva probleme cu senzorul de proximitate si inteleg ca nu are in setari nici o optiune Il arunc !!!

  2. Telefon nou nout la care bateria se descarca f repede,nu ma tine nici o zi desi nu il folosesc intens
    si este destul de incins cand il folosesc Ma refer la a5 ready De ce?

    • Probabil de vină este bateria care s-a defectat, dar poate să fie vorba și de o problemă software (poate ai instalat o aplicație care consumă mult și ține procesorul „treaz” pentru o perioadă lungă de timp).

      Poți să încerci să dai o resetare la setările din fabrică (după ce ai făcut backup la datele importante). În cazul în care nu se rezolvă problema, atunci dacă încă este în garanție (sau dacă l-ai cumpărat foarte recent) cel mai bine este să îl trimiți înapoi.

  3. Va rog faceți o optimizare la actualizarea cea nouă acuma merge mai greu decât înainte și faceți ceva cu senzorii si cu bateria se consuma prea repede

  4. Cel mai prost telefon din câte există …ii dai restart si ii ia vreo jumătate de oră să se aprindă:( (Android pornește) si așa arată până îți vine să dai cu el de pământ

  5. … Aceiasi problema …bateria
    L-am resetat ….am dezinstalat toate ….degeaba.
    Si …..din 17 dec . stau si astept (tel in cutie)…sa il trimit la Brasov.
    S-a refacut comanda spre curier…..de n ori….(comanda facuta si refacuta de Diangi)…. asa k nu i BUN!!!

  6. Am primit de la Digi un A5 Ready. A venit cu senzorul de proximitate defect. A fost in service de dou ori , l-au reparat, mergea senzorul dar prost, iar dupa o ora deloc. In prezent nu pot folosi acest telefon iar Digi nu vrea sa se implice, ma trimit la service-ul third party.

  7. presupun ca defectiunile ori „problemele” sunt stiute de catre ambii factori: DIGI cat si Producatorul de telefon.
    De buna seama, ambii si-au vazut „sacii in caruta”: unul are un contract cu abonatul pentru furnizarea de servicii iar celalat are un Certificat de garantie.
    Pe amandoi, in dulcele nostru spirit national, putin il intereseaza CLIENTUL.Fraierul care plateste . Are Romania INSTITUTII care sa-l slujeasca si pe „FRAIER” (clientul )?
    Low cost ? Low servicii furnizate dar – si Low REPUTATIE a celor implicati numiti ceva mai sus .
    Nici unul nici celalat nu dezvolta coerent modul de utilizare al acestui produs atat de „valoros”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.