Activare 4G Digi Mobil – Cum activezi serviciile de date 4G LTE în rețeaua Digi Mobil / RCS-RDS

12
1911
Activare 4G Digi Mobil

Cei de la RCS-RDS au lansat serviciul de internet 4G, acesta fiind disponibil pentru toți clienții Digi Mobil indiferent de ce abonament au.

Pentru început acest lucru va fi posibil în următoarele orașe: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.

Urmează ca până la sfârșitul acestui an pe listă să se mai adauge și altele, după cum a anunțat compania în luna august, și anume Resița, Târgu Mureș, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Galați, Brăila, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea,  Târgu Jiu, Alexandria, Slatina, Hunedoara și Vaslui.

Pentru a putea beneficia de serviciile de date 4G LTE în rețeaua Digi Mobil / RCS-RDS este nevoie pentru început să vă asigurați că dețineți un smartphone compatibil cu aceasta, fiind nevoie de un model care să știe să folosească 4G-ul pe frecvența TDD 2600 MHz (banda 38).

Puteți afla acest lucru dacă citiți articolul în care v-am prezentat o listă cu smartphone-uri 4G compatibile cu Digi Mobil. După ce ați aflat ce vă interesează puteți trece la pasul următor, și anume activarea serviciilor de date 4G Digi Mobil.

Cum activezi serviciile de date 4G LTE în rețeaua Digi Mobil / RCS-RDS?

Pentru a activa 4G-ul în rețeaua Digi Mobil trebuie să apelați *111#, iar acolo selectați 1 (Contul Meu) și 7 (Activează 4G), după cum puteți vedea în imaginile de mai jos.

După ce ați procedat astfel veți primi un mesaj prin care o să vi se confirme faptul că a fost finalizată comanda, iar serviciul 4G a fost activat.

Activare 4G Digi Mobil

Activare 4G Digi Mobil

Asta este tot ce trebuie să faceți pentru activarea 4G Digi mobil. Sper că v-a fost de ajutor acest mic tutorial. 🙂

12 COMENTARII

  • Depinde de care versiune este vorba. Cea care știe frecvența TDD 2600 MHz (banda 38) este SM-J5008. Nu ai spus dacă ai noul Galaxy J5 (2016) sau modelul vechi. În cazul celui nou versiunea compatibilă este SM-J5108.

   Trebuie menționat că RCS-RDS și-a extins licența 3G pe 2100 MHz și spre serviciile 4G, deci în momentul în care vor da drumul la 4G pe această frecvență în mai multe orașe atunci telefonul tău va fi compatibil indiferent de versiune.

  • Cel mai probabil este vorba de modelul ZE500KL destinat pieței europene, care nu funcționează pe frecvența TDD 2600 MHz (banda 38). Așadar nu este compatibil cu 4G-ul Digi.

   Totuși, potrivit ultimelor vești 4G Digi Mobil va funcționa și în banda de 2100 MHz, știută de telefonul tău. Trebuie doar să aștepți ca acest lucru să fie disponibil și în orașul tău.

 1. merge pe dracu ..fregventa tdd banda 38 este in zona ASIA ,,PACIC la noi in romania sunt prea putine telefoane care merg pe reteaua asta.Doar chinezariile merg perfect .Digi o sa cada exact cum au urcat ,cu smecherii si ieftinituri.,,Doar sa ganditi si sa realizati ca dai o caruta de bani pe un samsung S 6 ..si nu functioneaza pe digi ..NU E CAM NASOL??? viitorul in romania este VODAFONE ..

 2. din pacate daca DIGI nu schimba fregventa asta din china ,,o sa piarda la capitolul 4G .sUNT FOARTE PUTINE TELEFOANE ORIGINALE CARE MERG PE ACEASTA FREGVENTA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here