Acoperire 4G Digi Mobil / RCS-RDS

7
739
Acoperire 4G Digi Mobil RCS-RDS

După cum bine știți, RCS-RDS a dat drumul la rețeaua 4G în 12 orașe din România. Așadar, care este acoperirea 4G Digi Mobil în țară?

În acest moment serviciile 4G în rețeaua Digi Mobil sunt disponibile în Timișoara, Arad, București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești și Sibiu, urmând ca până la sfârșitul acestui an să se extindă și în orașele Resița, Târgu Mureș, Drobeta Turnu Severin, Galați, Brăila, Satu Mare, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea,  Târgu Jiu, Alexandria, Slatina, Hunedoara și Vaslui.

Pentru a putea avea acces la serviciile 4G trebuie să aveți un telefon compatibil cu rețeaua 4G Digi Mobil, fiind nevoie de un model care să suporte frecvența 4G LTE de 2600 MHz în banda 38 (TDD).

Dacă dețineți un smartphone compatibil, atunci următorul pas este activarea serviciilor de date 4G Digi Mobil, lucru care se realizează foarte ușor (puteți vedea tutorialul accesaând link-ul respectiv).

După ce ați urmat pașii de mai sus, sunteți pregătiți pentru a accesa serviciul de internet 4G pus la dispoziție de Digi Mobil / RCS-RDS, singura problemă în momentul de față fiind acoperirea care, chiar dacă te afli în unul dintre cele 12 orașe, nu este uniform distribuită, în sensul că dacă străbați o zonă foarte mare este foarte probabil să treacă înapoi pe 3G, ramânând astfel zone/străzi unde momentan nu există acoperire 4G Digi Mobil.

Acoperire Digi Mobil 4G Timisoara

Acoperire 4G Digi Mobil / RCS-RDS – Timișoara

Situația acoperirii la data de 16 octombrie 2015

Vă dau aici ca exemplu situația Timișoarei. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, locațiile în care poți trece dintr-o zonă a orașului în alta fără a ieși din acoperirea 4G Digi Mobil sunt destul de puține. Semnalul din multe dintre aceste zone nu se intersecteaza, iar de aici apar aceste probleme.

Mai mult ca sigur această situație va fi remediată pe viitor, ținând cont de faptul că aceștia lucrează destul de intens la extinderea acoperirii 4G și că sunt încă la început.

În Timișoara din ce am observat media la viteza în descărcare este undeva la 21 – 50 Mbps, cu toate că în cea mai mare parte a timpului stă undeva la 21 – 30 Mbps (în funcție și de zone). Unde semnalul este prost viteza poate să scadă chiar și la 10 Mpbs sau sub. În această privință se vede că rețeaua 4G Digi Mobil / RCS-RDS este încă la început și mai au de lucrat destul de mult în ceea ce privește acoperirea.

Pe site-ul companiei există o secțiune specială unde puteți vedea o hartă cu situația destul de exactă a acoperirii 4G Digi Mobil, hartă pe care o puteți accesa mai jos.

Hartă Acoperire 4G Digi Mobil / RCS-RDS

La voi în oraș cum este acoperirea 4G în rețeaua Digi Mobil și ce părere aveți despre funcționarea rețelei? Vă aștept cu păreri în secțiunea de comentarii.

7 COMENTARII

  1. Nu am sa sustin ca introducerea 4G nu este un pas inainte, DAR cand o faci in asa fel incat celelalte zone raman fara semnal DigiMobilR si iti mai faci si reclama…nu este altceva decat ipocrizie! Abia astept sa expire contractul. Nici daca deveniti cei mai buni din lume nu ma mai intereseaza serviciile voastre si voi avea grija sa va fac ‘reclama’ cu fiecare ocazie ivita…

    • Eu cred ca cei mai multi abonati sunt persoane care isi petrec majoritatea timpului intr-un anume oras. Cam asta este nisa pe care a lucrat digi mobil. Astfel era si normal sa investeasca in 4G pentru ca nisa asta s-ar fi indreptat catre alte companii de telefonie pentru o viteza mai buna la internet. Daca ar fi compania ta, ai proceda la fel si anume ai merge statistic, incercand sa multumesti nisa la care te raportezi. Pe de alta parte daca te-ai fi informat ai fi aflat ca s-au inmultit numarul releelor 3G, deci se face o dezvoltare paralela, atat 3G in zonele unde nu era semnal, cat si 4G in marile orase (de unde cu siguranta sunt majoritatea clientilor). Este usor sa discutam de pe margine, si sa vrem foarte ieftin si foarte bun, dar din punctul meu de vedere sunt 2 variante in momentul de fata: vrei ieftin si calitate medie alegi digi, vrei calitate mai buna te duci la concurenta si platesti dublu sau chiar de 10 ori mai mult. Un abonament nelimitat cu 3GB la concurenta nu cred ca este sub 20 euro plus TVA, in timp ce la RDS daca ai mai multe servicii se poate obtine cu putin peste 3 euro TVA inclus. Nu ti se pare ca de la 3 euro la 20 este o distanta cam mare? Asadar fiecare alege ce-i convine. Personal nu as trece la concurenta nici daca ar fi diferenta de 1 euro in plus.

    • Ciudat, pentru ca la Samsung Galaxy S7 versiunea globala (SM-G930F), pe care presupun ca o ai si tu, este compatibila cu reteaua 4G Digi Mobil. Alte versiuni compatibile sunt SM-G930A, SM-G930FD, SM-G930V, SM-G9300, SM-G930K, SM-G930S, SM-G930L si SM-G930W.

      Te-ai asigurat ca este activata optiunea 4G pe cartela Digi pe care o ai?

  2. Azi am prins 34 Mbps in Piata Traian din Timisoara, insa in calea Girocului nu prind 4G in casa. Sper sa mai lucreze la acoperire pana la finalul anului altfel nu prea vad utilitatea 4G-ului doar pe anumite zone. Si ca sa fiu maxim de carcotas, e drum lung de la viteza asta pana la cea de LTE cat pot duce noile telefoane.

  3. 3g la ghiroda merge bn dar 4g nimic…. Dece nu se da mai putini 3g in schimb la 4g … Macar 30 giga in 3g. nu 50g la 4g si 10 3g …. Ca ori cm daca accesezi *111# … Si iti da 10g 3g peste cei 10 total 20.. Mai zece nu ar fi mare cheltuiala …. Un schimb cv ….la 4 euro si cv nui mare scofala abonamentul dar macar se te bucuri de cv…. Ce folos ca da 50+10 …. Si te bucuri de 20…? Poate asta ar schimba parerea altor persoane docile care inainte sa isi faca abonament se mai uita si pe ….. Comentari …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here