Acer Swift 7 este cel mai subțire notebook din lume – face parte din noua serie de notebook-uri Swift proiectate pentru portabilitate

0
370
Acer Swift 7 - cel mai subțire laptop

Acer Swift 7 a fost anunțat oficial de către cei de la Acer, iar acesta este promovat ca fiind primul laptop din lume care are o grosime de sub 1 centimetru, ceea ce îl face să fie cel mai subțire model de pe piață în momentul de față.

Acesta face parte din noua serie de „laptopuri ultra-subţiri, proiectate pentru portabilitate, comoditate și utilizare zilnică” care a fost prezentată astăzi în cadrul IFA 2016 Berlin, alături de Swift 5, Swift 3 și Swift 1 (câte un model pentru fiecare tip de buget în parte) despre care o să vorbim mai multe pe parcursul acestui articol.

Acer Swift 7 – cel mai subțire laptop din lume

Modelul care a fost practic cap de afiș astăzi este Acer Swift 7, acesta având un design premium, o grosime de doar 9.98 mm și cântărind în jur de 1.1 kilograme. Trebuie spus că avem parte de o carcasă metalică rezistentă la zgârieturi, precum și de sistemul de operare Windows 10 preinstalat, iar deși dimensiunile sunt unele foarte reduse, specificațiile nu sunt deloc unele slabe, ci din contră.

Acer Swift 7

Noul Acer Swift 7 este construit în jurul unui display IPS cu diagonala de 13.3 inch care este protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass și poate afișa o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, iar „motorizarea” este asigurată de un procesor Intel Core i5-7300U pe arhitectură Kaby Lake cu răcire pasivă. Este prezentă o memorie RAM de 8 GB, precum și un SSD de 256 GB pentru stocare.

Pe lista cu specificații mai adăugăm tehnologia wireless 2×2 802.11ac cu MU – MIMO, porturile USB 3.1 Type-C, camera web HD cu HDR (High Dynamic Range) și bateria care ne promite o autonomie de până la 9 ore. Precizăm că modelul de față va avea un preț care începe de la 1.299 euro, urmând a fi disponibil în Europa începând cu luna octombrie.

Acer Swift 7

Acer Swift 5

Acesta poate fi privit ca fiind un competitor al lui XPS 13, iar dimensiunile sale sunt ceva mai mari decât în cazul vârfului de gamă al seriei Swift. Asta înseamnă că avem parte de o baterie cu capacitate mai mare care ne poate oferi o autonomie de până la 13 ore. Display-ul este unul IPS cu diagonala de 14 inch, iar la fel ca in cazul modelului Swift 7 avem parte de un procesor Intel din cea de-a șaptea generație, pe arhitectură Kaby Lake, și de până la 8 GB memorie RAM.

Vom putea alege între un SSD de 256 GB sau 512 GB, iar lista cu specificații mai include portul USB 3.1 Type-C, precum și posibilitatea de a opta pentru un model cu senzor de amprentă și ecran tactil. Acer Swift 5 va fi disponibil începând cu luna noiembrie la un preț care pleacă de la 749 euro.

Acer Swift 5

Acer Swift 3

Cu cât ne apropiem mai mult de segmentul entry-level cu atât cresc și dimensiunile, Acer Swift 3 fiind un laptop cu grosime de 17.95 mm și o greutate de 1.5 kilograme. Este prezent un display IPS de 14 inch, care poate avea o rezoluție Full HD sau HD, în funcție de versiunea pentru care optăm, iar procesorul poate fi unul din cea de-a 6-a sau cea de-a 7-a generație.

Acer Swift 3 poate avea până la 8 GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare, iar opțional o să putem opta pentru o tastatură iluminată. Bateria oferă o autonomie de până la 12 ore. Pentru acest model prețul pleacă de la 499 euro.

Acer Swift 3

Acer Swift 1

Iată că am ajuns și la cel mai slab model al seriei, Acer Swift 1 fiind un laptop de buget ale cărui specificații sunt unele care îl plasează în segmentul entry-level. Vine cu un display HD de 14 inch, procesor Intel / Celeron, 32, 64 sau 128 GB spațiu de stocare eMMC, conectivitate wireless 802.11ac MU-MIMO și o baterie capabilă să ofere o utilizare continuă de până la 12 ore. Prețul acestuia pleacă de la 349 euro.

Acer Swift 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here