Acer Chromebook 14 for Work, un laptop cu Chrome OS dedicat mediului business

0
393
Acer Chromebook 14 for Work

Acer Chromebook 14 for Work a debutat oficial ca fiind „cel mai bun laptop bazat pe sistemul de operare Chrome OS”, acesta fiind dedicat mediului business.

Noul laptop din gama Chromebook este unul rezistent, respectând standardul militar MIL-STD 810G, ceea ce înseamnă că acesta nu ar trebui să „sufere” la contactul cu lichidele sau praful, ori atunci când îl supunem la diferite șocuri. Potrivit comunicatului de presă, rezistă fără probleme atunci când turnăm pe el apă în cantitate de până la 330 ml odată, precum și atunci când îl scăpăm de la o înălțime de până la 1,2 metri sau când este utilizat în condiții de temperatură scăzută sau ridicată.

Tot în comunicatul de presă ni se spune și că Acer Chromebook 14 este primul laptop de acest fel care va beneficia de protecție Corning Vibrant Gorilla Glass, care va permite de asemenea companiilor să personalizeze folosind un logo al acestora sau alte inscripții.

Acer Chromebook 14 for Work

Acer Chromebook 14 vine cu un display de 14 inch, putându-se opta pentru varianta care poate afișa o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, sau pentru cea care poate afișa o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli. De „motorizare” se va ocupa un procesor Intel Core din generația a șasea (pe arhitectură Skylake), iar memoria RAM va putea fi de 2 GB, 4 GB sau 8 GB, în funcție de configurația aleasă, în timp spațiul de stocare pe care îl vom primi va fi de 16 GB sau 32 GB.

Pe partea de conectivitate oferă Wi-Fi 802.11ac dual-band (2×2 MIMO), Bluetooth 4.2, port USB 3.0, port USB Type-C, DisplayPort, slot pentru card SD și o ieșire HDMI. Pe lista cu specificații mai găsim și o cameră web 720p, iar bateria din dotare este capabilă să ofere o autonomie de până la 12 ore. Laptop-ul are dimensiuni de 330.9 x 227 x 22.4 mm și cântărește aproximativ 1.45 de kilograme.

Noul Acer Chromebook 14 va fi disponibil comercial începând cu luna mai, urmând a avea un preț care pornește de la 249 de euro. După cum bine știți, în România abia în luna februarie a acestui an a debutat oficial un model de laptop din gama Chromebook, disponibil exclusiv prin intermediul celor de la Orange, fiind vorba de HP Chromebook, despre care am vorbit mai multe la momentul respectiv.

Acer Chromebook 14 for Work

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here